• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Orvoshiány nincs, orvosfelvétel annál inkább

Lapszemle Forrás: heol.hu

Vészesen csökken Magyarországon az orvosok és az ápolók száma.

Vészesen csökken Magyarországon az orvosok és az ápolók száma az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ (ENKK) legfrissebb adatai szerint. A heol.hu megkérdezte, Heves megye kórházaiban mi a helyzet. Mivel a kórházaktól konkrét választ nem kaptak, a honlapokon néztek körül.

Az egri Markhot Ferenc Kórház honlapján közöltek szerint jelenleg fül-orr-gégészt, gasztroenterológust, patológust, gyógyszerész-szakgyógyszerészt, gyógyszerészeti szakasszisztenst, két műtős szakasszisztenst, aneszteziológiai szakasszisztenst, aneszteziológiai és intenzív terápiás szakorvost, szülész-nőgyógyászt, dietetikust, radiológust, traumatológust, bőrgyógyászt, gyermekgyógyászt, kardiológust, nefrológust, urológust, belgyógyászt, oxyológust, illetve a sürgősségi orvostanból szakvizsgázott szakorvost keresnek. De van fönn álláspályázat betegszállítók számára is a honlapon, s tizenhárom területen rezidensi pozíciókat is hirdetnek. Legalábbis a honlapon november elején ez látható.

Hasonló adatokat találtak a hatvani Albert Schweitzer Kórház Rendelőintézet honlapján. Ott aneszteziológiai és intenzív terápiás szakorvosnak, belgyógyásznak, gyermekgyógyásznak, mozgásszervi rehabilitációs szakorvorsnak, neurológusnak, radiológusnak, sebésznek, szülész-nőgyógyásznak, illetve traumatológusnak tudnának állást adni azonnali belépéssel. Ugyancsak Hatvanban OKJ ápolót, diplomás ápolót, sürgősségi szakápolót, mentőtisztet és gyógytornászt is keresnek a kórház weboldalának tanúsága szerint.

„A gyöngyösi Bugát Pál Kórház főigazgatója a megnövekedett feladatok ellátása érdekében munkatársat keres: belgyógyász, szemész, fül-orr-gégész szakorvos és aneszteziológus asszisztens személyében. A gyöngyösi Bugát Pál Kórház fekvőbeteg osztályokra keres ápolókat, klinikai szakápolókat, diplomás ápolókat. Pályakezdők jelentkezését is várjuk. Az állások azonnal betölthetők."

A Mofettába hiába keresnek szakorvost
Mátraderecskén a Mofettába keresnek jó ideje belgyógyász végzettségű szakorvost. A gyógykomplexum igazgatója, Szőnyiné Tóth Zsuzsanna elmondta, a kezelésekhez szükséges kötelező orvosi vizsgálatokat jelenleg a település korábbi háziorvosa végzi, aki viszont miután betöltötte a 76. életévét, szeretne már végre pihenni. A pályázatot számos fórumon megjelentették, ám annak ellenére, hogy szolgálati lakást, szép fizetést, jó munkafeltételeket ajánlanak, komoly érdeklődés egyelőre nincs a posztra.