• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Orvosok is kérik Füves Gyuri bácsi segítségét

Lapszemle Forrás: borsonline.hu

Szabó Györgyöt a legtöbben csak Füves Gyuri bácsiként ismerik.

Ő egy abból az alig két tucat emberből, aki a gyógynövényeket a legjobban ismerik hazánkban. Az idős úr tanácsait orvosok és gyógyszerészek is kikérik. Ma Magyarországon alig 20-25 olyan ember van, aki őseitől kapta szellemi örökségül a gyógynövények tudományát. Ezek egyike Szabó Gyuri bácsi, aki nagyanyjától tanulta a füvek ismeretét és szeretetét, s aki maga is mindennap élvezi a gyógynövények áldásos hatását – írja a borsonline.hu portálja.

Gyuri bácsi gyógyteái sokféle bajra adnak enyhülést, még a cukorbetegeken is tud segíteni. Ezzel a teakeverékkel lett ismert az óceánon túl is.

Gyuri bácsi a tavasz beköszöntével gyógynövénygyűjtő túrákra indul a Bükkben. Az itt szedett gyógynövények hatóanyag-tartalma rendkívül magas, az országos átlagnál több napsütés és a település fekvése miatt. Minél magasabban él a gyógynövény, annál alacsonyabbra nő, így koncentráltabb a hatóanyagtartalma.

A fáradhatatlan füvesember a gyógynövények hatásairól tart előadást az ország különböző városaiban, könyvet ír és egészségnaptárt szerkeszt. Közben pedig tanítja lányát, Lopes-Szabó Zsuzsát, hogy majd ő vigye tovább a család szellemi örökségét.

Szabó György a portálnak adott interjúban elmondta azt is, az étrendkiegészítő-gyártókkal nincs kifejezett kapcsolata, de egyre több orvos keresi és hallgatja meg. Többen voltak, akik a személyes tanácsadásaimat is végighallgatták és jegyzeteltek. A gyógynövénygyűjtő túráinkra nemcsak orvosok, hanem gyógyszerészek is járnak, szerencsére egyre többen – tette hozzá a füvesterber, aki kiemelte azt is: - A gyógyteákat az orvos által felírt gyógyszerekkel együtt is lehet alkalmazni, sokszor éppen kiegészítő terápiaként ajánlják a gyógynövénykúrát. De a gyógyszer és a tea elfogyasztása között el kell telnie legalább két órának, és figyelni kell arra, hogy például az orbáncfű lassítja a szívgyógyszerek felszívódását, csökkenti a fogamzásgátló tabletták hatékonyságát.

A betegségek megelőzésében is jó szolgálatot tesznek a gyógynövények, ha heti 2-3 csészét iszunk egy-egy teából. Hogy mikor melyik szervünkre érdemes figyelnünk, ahhoz ad támpontokat az egészségnaptár. Naponta mindig más teát igyunk, egy növény hetente egyszer kerüljön sorra – javasolja Gyuri bácsi.

A teljes interjú a borsonline.hu portálján olvasható