• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • A betegségről a melanoma világnapján

   A betegségről a melanoma világnapján

  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

 • egynapos sebészet
  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

Összefogott a város a leukémiás kisfiúért

Lapszemle Forrás: szoljon.hu

Két hónapja minden percben kisfiuk, Gergő gyógyulásáért aggódik Karcagon Takács Anikó és Kiss Zoltán.

A tíz éves fiúról február 18-án derült ki, hogy leukémiás. Az elmúlt napokban Karcag mellett több település is összefogott, hogy anyagilag segítsenek a családnak. Immár tizenhét éve él boldogságban, szeretetben  Takács Anikó és Kiss Zoltán és nevelik két kisfiukat Gergőt és Milánt. Az apa egy gumiszervizben  dolgozik, Anikó egy pékségben volt eladó, míg ki nem derült, hogy nagyobbik fiuk beteg. Gergő a Györffy István Tagiskola negyedikese, alapjában véve csendes, visszahúzódó emberke, aki nehezen nyílik meg  idegenek előtt – olvasható a Szoljon.hu portálján.

Gergő azon kívül, hogy néha megfázott, nem volt beteg. Az utóbbi időben sűrűbben volt megfázva,  arcüreggyulladása volt, aztán alig evett, fájlalta a lábát, az iskolából hazajött, sokat aludt. Februárban bevérzéses lett a lába, miután nem javult elvittem az orvoshoz, nézze meg. Ő azonnal laborvizsgálatra  küldte. Ott soron kívül vártak bennünket, amint megvolt az eredmény, hívták a mentőt és vittek Debrecenbe a hematológiára – emlékezett vissza a kezdetekre Anikó.
 
Reggel Milánt elvittem a bölcsődébe, elmentem dolgozni, délután hívott Anikó, mi történt. Debrecenben  Gergőtől csontvelőmintát vettek és ott mondták meg, hogy leukémiás. Rettentő érzés volt ez – mondta Gergő édesapja.
 
Értetlenül nézte Gergő is, mi történik vele – folytatta Anikó. Akkor nyolc napot voltunk kórházban, azóta is két-három napokat, s kapja a kezeléseket. Zavarta a rengeteg vizsgálat, de megértette, szükséges. Amikor osztálytársai két hét múlva keresték Gergőt, a tanító néni elmondta, mi történt, így jutott el a szülőkhöz is a hír. Ők kezdték el forszírozni, tegyünk ki plakátokat. Szégyelli az ember kimondani, hogy pénzre van szüksége – szögezte le Zoltán.
 
A szülők nyitottak egy számlát, ott lehet támogatni Gergő gyógyulását. A család révén Szolnokra, Rákóczifalvára, Pécsre is eljutott az ügy, egy könyv online letöltésével is lehet támogatni Gergőt. Összefogás Kiss Gergőért címmel a közösségi oldalon van egy oldal, ott jelentkeznek a segíteni akarók.
 
Gergőnél azonban szóba jött sajnos a csontvelő transzplantáció is, mert nem jók az eredményei. Az elmúlt két hétben sokkal erősebb kezelést kapott, melynek a napokban lesz meg az eredménye. Ha ez nem jó, akkor a csontvelő átültetés kell, a lakásban egy steril szobát kell kialakítani, amit a család önerőből nem tud megvalósítani.

Legolvasottabb cikkeink