• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Összefogott a város a leukémiás kisfiúért

Lapszemle Forrás: szoljon.hu

Két hónapja minden percben kisfiuk, Gergő gyógyulásáért aggódik Karcagon Takács Anikó és Kiss Zoltán.

A tíz éves fiúról február 18-án derült ki, hogy leukémiás. Az elmúlt napokban Karcag mellett több település is összefogott, hogy anyagilag segítsenek a családnak. Immár tizenhét éve él boldogságban, szeretetben  Takács Anikó és Kiss Zoltán és nevelik két kisfiukat Gergőt és Milánt. Az apa egy gumiszervizben  dolgozik, Anikó egy pékségben volt eladó, míg ki nem derült, hogy nagyobbik fiuk beteg. Gergő a Györffy István Tagiskola negyedikese, alapjában véve csendes, visszahúzódó emberke, aki nehezen nyílik meg  idegenek előtt – olvasható a Szoljon.hu portálján.

Gergő azon kívül, hogy néha megfázott, nem volt beteg. Az utóbbi időben sűrűbben volt megfázva,  arcüreggyulladása volt, aztán alig evett, fájlalta a lábát, az iskolából hazajött, sokat aludt. Februárban bevérzéses lett a lába, miután nem javult elvittem az orvoshoz, nézze meg. Ő azonnal laborvizsgálatra  küldte. Ott soron kívül vártak bennünket, amint megvolt az eredmény, hívták a mentőt és vittek Debrecenbe a hematológiára – emlékezett vissza a kezdetekre Anikó.
 
Reggel Milánt elvittem a bölcsődébe, elmentem dolgozni, délután hívott Anikó, mi történt. Debrecenben  Gergőtől csontvelőmintát vettek és ott mondták meg, hogy leukémiás. Rettentő érzés volt ez – mondta Gergő édesapja.
 
Értetlenül nézte Gergő is, mi történik vele – folytatta Anikó. Akkor nyolc napot voltunk kórházban, azóta is két-három napokat, s kapja a kezeléseket. Zavarta a rengeteg vizsgálat, de megértette, szükséges. Amikor osztálytársai két hét múlva keresték Gergőt, a tanító néni elmondta, mi történt, így jutott el a szülőkhöz is a hír. Ők kezdték el forszírozni, tegyünk ki plakátokat. Szégyelli az ember kimondani, hogy pénzre van szüksége – szögezte le Zoltán.
 
A szülők nyitottak egy számlát, ott lehet támogatni Gergő gyógyulását. A család révén Szolnokra, Rákóczifalvára, Pécsre is eljutott az ügy, egy könyv online letöltésével is lehet támogatni Gergőt. Összefogás Kiss Gergőért címmel a közösségi oldalon van egy oldal, ott jelentkeznek a segíteni akarók.
 
Gergőnél azonban szóba jött sajnos a csontvelő transzplantáció is, mert nem jók az eredményei. Az elmúlt két hétben sokkal erősebb kezelést kapott, melynek a napokban lesz meg az eredménye. Ha ez nem jó, akkor a csontvelő átültetés kell, a lakásban egy steril szobát kell kialakítani, amit a család önerőből nem tud megvalósítani.

Legolvasottabb cikkeink