• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Összegyűlt a pénz az Európa-bajnok kajakos életmentő műtétjére

Lapszemle 2018.08.15 Forrás: zoom.hu
Összegyűlt a pénz az Európa-bajnok kajakos életmentő műtétjére

A kisnyugdíjas 1300 forintos adománya vagy a felső vezető százezer forintja is mind azt jelenti, nem vagyunk egyedül a bajban.

Tóth Róbert, a ritka rákos megbetegedéssel küzdő többszörös magyar bajnok kajakos augusztus 20-án utazik Németországba egy újabb kezelésre. Nem túlzás állítani, összefogott az ország a fiatal férfi megsegítésére - írja a zoom.hu.

Elképesztő erejű összefogást indított el azután, hogy kiderült, Tóth Róbert, korábbi U23-as ifjúsági Európa-bajnok rákkal küzd és életmentő műtétre gyűjt, mivel a speciális kezelés a hazai egészségügyi rendszerben nem elérhető, ezért kell Németországba utaznia.

A külföldi kezelés júniusi, első részének költségeit családja és barátai segítségével össze tudta gyűjteni, de az augusztus végére ütemezett második beavatkozáshoz szükséges hatmillió forintot már nem tudta előteremteni. Feleségével, Diánával ezért úgy döntöttek, a nyilvánossághoz fordulnak segítségért.

Róbert történetét rengetegen megosztották, gyerekkori barátok, régi ismerősök, sporttársak mozdultak meg, a gyűjtés híre egészen Ausztráliáig jutott, ahonnan szintén utaltak pénzt, hogy segítsenek a férfinak. „Az embereknek köszönhetően nyugodt szívvel utazunk ki Németországba, ahol így a pluszköltségek miatt sem kell aggódnunk. De ha úgy alakulna, hogy nem lenne hatásos az augusztusi beavatkozás, akkor még vésztartalékunk is marad egy újabb kezelésre”, mondta el Róbert.

Az egykori bajnok megsegítésére Szilágyi Áron, olimpiai bajnok és világbajnok kardozó 2018-as vébén használt kardját bocsájtotta árverésre. Míg Mága Zoltán hegedűművész augusztusi koncertjének bevételéből támogatja Róbertet. „Megdöbbentő volt látni, hogy nemcsak ismerősök, de idegen emberek is jókívánságaikat kifejezve küldtek segítséget. Számunkra minden felajánlás rengeteget jelent. A kisnyugdíjas 1300 forintos adománya vagy a felső vezető százezer forintja is mind azt jelenti, nem vagyunk egyedül a bajban” – tette hozzá Diána, Róbert felesége, aki a kezdetektől harcol párja gyógyulásáért.

A sportoló a kezelése részét képező immunterápiát – amit eddig szintén csak Németországban kapott meg – ezentúl Magyarországon kapja meg, ugyanis a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) több hét után végül jóváhagyta a 28 éves férfi kérelmét. A Németországban kapott úgynevezett TACE-kezelés (amely során artérián keresztül célzottan juttatják el a rákos szervbe a kemoterápiás anyagot, Róbert esetében a májába, mivel ott található a legtöbb daganat) itthon még nem elérhető.

További részletek a cikkben.

Legolvasottabb cikkeink