• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

   Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

   Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

  • "Sokkal több beteget tudunk ellátni az egynapos sebészet során"

  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

Parancsot teljesített, mégis a vádlottak padjára került

Lapszemle 2022.01.07 Forrás: atv.hu
Parancsot teljesített, mégis a vádlottak padjára került

A regionális nyomozó ügyészség a légi jármű parancsnokát, aki egyben a légi jármű pilótája is volt, hallgatta ki gyanúsítottként.

A fán landoló Oroszi Zsolt siklóernyős még ma is élne, ha a honvédség a józan észre hallgatva hátrébb lép, és nem csinál presztízskérdést a Mi-8-as helikopteres mentésből - írja az atv.hu. Az ügyben a helikopter pilótáját gyanúsítják.

Mint ismert, tavalyelőtt nyáron a fán landoló siklóernyős pilóta biztonságban várta a mentésére siető alpinista barátját, azonban valahol valakik úgy döntöttek, inkább a honvédség Mi-8-as helikoptere végezze el a feladatot.

Az atv.hu információja szerint a katonai helikopter pilótája észlelte és többször is jelezte a rádión, hogy a rotor szele túl erős, veszélyezteti a fán kapaszkodó férfit. Mindannyiszor azt az utasítást kapta, hogy végezze el a mentést. A helyzet azért faramuci, mert a pilóta nem tudott jó döntést hozni. Ugyanis, ha megtagadja a parancsot, azért, ha pedig végrehajtja, akkor meg azért találja magát a katonai bíróságon.

Több, mint egy év telt el, mire a Központi Nyomozó Főügyészség a helikopter pilótáját halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel meggyanúsította.

– Amikor megtudtam a hírt, zokogásban törtem ki, hogy végre történt valami az ügyben. De az is előrelépés volt, amikor Pintér Sándor belügyminiszter elismerte, hogy hibáztak a mentés során, de az áldozat rokonaitól azóta sem kért bocsánatot senki. Szerintem nem a helikopter pilótája az egyetlen, akinek a vádlottak padján volna a helye - vélte Oroszi Angéla, a tragikus sorsú siklóernyős nővére.

A Központi Nyomozó Főügyészségaz atv.hu-nak annyit írt: „A halált okozó légi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen folyamatban lévő büntetőeljárásban a regionális nyomozó ügyészség a légi jármű parancsnokát, aki egyben a légi jármű pilótája is volt, hallgatta ki gyanúsítottként, aki nem tett vallomást. A bűncselekmény büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.”

Legolvasottabb cikkeink