• nátha
  • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

   A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

  • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

   Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Parancsot teljesített, mégis a vádlottak padjára került

Lapszemle 2022.01.07 Forrás: atv.hu
Parancsot teljesített, mégis a vádlottak padjára került

A regionális nyomozó ügyészség a légi jármű parancsnokát, aki egyben a légi jármű pilótája is volt, hallgatta ki gyanúsítottként.

A fán landoló Oroszi Zsolt siklóernyős még ma is élne, ha a honvédség a józan észre hallgatva hátrébb lép, és nem csinál presztízskérdést a Mi-8-as helikopteres mentésből - írja az atv.hu. Az ügyben a helikopter pilótáját gyanúsítják.

Mint ismert, tavalyelőtt nyáron a fán landoló siklóernyős pilóta biztonságban várta a mentésére siető alpinista barátját, azonban valahol valakik úgy döntöttek, inkább a honvédség Mi-8-as helikoptere végezze el a feladatot.

Az atv.hu információja szerint a katonai helikopter pilótája észlelte és többször is jelezte a rádión, hogy a rotor szele túl erős, veszélyezteti a fán kapaszkodó férfit. Mindannyiszor azt az utasítást kapta, hogy végezze el a mentést. A helyzet azért faramuci, mert a pilóta nem tudott jó döntést hozni. Ugyanis, ha megtagadja a parancsot, azért, ha pedig végrehajtja, akkor meg azért találja magát a katonai bíróságon.

Több, mint egy év telt el, mire a Központi Nyomozó Főügyészség a helikopter pilótáját halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel meggyanúsította.

– Amikor megtudtam a hírt, zokogásban törtem ki, hogy végre történt valami az ügyben. De az is előrelépés volt, amikor Pintér Sándor belügyminiszter elismerte, hogy hibáztak a mentés során, de az áldozat rokonaitól azóta sem kért bocsánatot senki. Szerintem nem a helikopter pilótája az egyetlen, akinek a vádlottak padján volna a helye - vélte Oroszi Angéla, a tragikus sorsú siklóernyős nővére.

A Központi Nyomozó Főügyészségaz atv.hu-nak annyit írt: „A halált okozó légi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen folyamatban lévő büntetőeljárásban a regionális nyomozó ügyészség a légi jármű parancsnokát, aki egyben a légi jármű pilótája is volt, hallgatta ki gyanúsítottként, aki nem tett vallomást. A bűncselekmény büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.”

Legolvasottabb cikkeink