• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Rákos asszonyt csapott be, a pénzt állítólag eltőzsdézte

Lapszemle Forrás: BAON

Elhitette egy mellrákos asszonnyal, hogy csodatablettái révén meg fogja gyógyítani.

Eleinte tagadta, később félig-meddig beismerte bűnösségét az a félegyházi férfi, aki elhitette egy mellrákos asszonnyal, hogy csodatablettái révén meg fogja gyógyítani. A pirulák étrendkiegészítők voltak, a beteg nő meghalt. L. Zsolt hosszú időn át hitegette gyógyulással Z. Gy. I.-né Franciska nénit. A 41 éves férfi az ügyészség szerint csaknem 75 millió forintot csalt ki három sértettől – írja a baon.hu portálja.

A kecskeméti asszonytól összesen 32 millió forintot kapott a tablettákért, amelyek általa elismerten sem gyógyszerek voltak, hanem például cápamájolajat, búzacsíra-kivonatot tartalmazó, pár ezer forintért kapható étrendkiegészítő tabletták.

Az ügyészség szerint az idős kecskeméti nő – miután diagnosztizálták nála a mellrákot – sokáig együttműködött az orvosokkal, majd váratlanul beszüntette a kemoterápiás és sugárdózisos kezelések felvételét. Erről családja is csak később értesült.

A vádhatóság úgy véli, az asszony L. Zsolt hatására hagyta abba kórházi kezelését, miután a férfi elhitette vele, hogy rendszeresen jár külföldre, Nagy-Britanniába és az Egyesült Államokba, ahol neves orvosokat ismert meg – miközben egyébként végig Budapesten élt.

L. Zsolt az ügyészség szerint azt hazudta az rákos asszonynak, hogy az egyik amerikai professzor kidolgozott egy őssejt terápiát, amely a rákgyógyítás jelenleg legkorszerűbb, de még csak kísérleti stádiumban lévő módszere. Ráadásul arról is meg tudta győzni a beteget, hogy a jelenleg Magyarországon alkalmazott gyógymódok nem hoznak számára javulást az állapotában. Az idős nő 2009 nyarától 2011 májusáig csak az L. Zsolt által postán elküldött kapszulákat szedte. Állapota viszont fokozatosan rosszabbodott, végül 2011 júliusában elhunyt.  Amennyiben a szakorvosok által számára előírt kezeléseket kellő időben és kellő rendszerességgel igénybe vette volna, akkor túlélési esélye 64-88 százalék lett volna – vélekednek a szakértők. A per áprilisban folytatódik. További részletek a teljes cikkben.