• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Rendhagyó helyzetben ünnepelte születésnapját az OMSZ

Lapszemle 2020.05.13 Forrás: PestiSrácok.hu
Rendhagyó helyzetben ünnepelte születésnapját az OMSZ

Számtalan módon igyekszünk a bajtársaknak segíteni, hogy ők is tudjanak a betegeken segíteni.

A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben az ünnep sem ugyanaz. Miközben a vírus elleni harc átírja a mindennapokat a mentők életében és számtalan plusz feladatot is ró rájuk, ez olyan társadalmi elismeréssel párosul, amit még ők is csak ritkán tapasztalnak - írta a Pesti Srácok. Az Országos Mentőszolgálatot immáron több, mint 3 éve irányítja dr. Csató Gábor, aki a maga 37 évével a magyar egészségügy valaha volt legfiatalabb felsővezetője. Dinamikus személyiségével, modern látásmódjával megreformálta a szervezetet, nemcsak új eljárásrendet vezetett be, hanem több, hosszú évek óta ígért, vagy tervezett fejlesztés is megvalósulhatott. Ami talán a legszembetűnőbb, az a nyitás politikája, amivel nemcsak a mentőszolgálat létszámát sikerült növelni, vonzóvá téve ezt a nem könnyű hivatást, hanem közelebb is sikerült hozni az emberekhez.

Újragondolt kommunikációval, napi kapcsolattartással, kisfilmekkel és applikációkkal érték el azt, hogy a mentés, az életmentés ne csak a mentők munkája, hanem közös feladatunk legyen, azt, hogy még többen merjenek maguk is segíteni, ha baj van. Ahogyan Csató Gábor fogalmazott: “Egyedül mi a mentőszolgálatnál nem tudunk sikeresek lenni csak a társadalommal az emberekkel együtt”. Ez az együttműködés vagy szövetség konkrét megmentett emberéletekben mérhető – akiknek újraélesztését laikusok el merték kezdeni. Hol tart ma hazánk legnagyobb egészségügyi szervezete, mitől lett trendi mentődolgozónak lenni, hogy élik meg a járványt és mit éreznek, amikor az ablakokra ragasztott szívek mellett haladnak el – ezekrők is kérdezte a mentők főigazgatójával készült interjújában a lap.

A koronavírus számunkra is újdonság volt és ránk is extra feladatokat rótt, de már túl vagyunk a járvány első szakaszán. Az Országos Mentőszolgálat 72 éves fennállása alatt sok mindent megélt, de ilyen jellegű pandémiával még nem találkoztunk. Olyan feladatokat is elvállaltunk, amelyek nem a tipikus napi tevékenységünk része, de azt gondoltuk, hogy az országos kiterjedtségünk és hálózatunk révén van rá lehetőségünk, hogy segítsünk, minél több emberrel kapcsolatba kerüljünk. Az első időszakban mindannyian jóval többet dolgoztunk az átlagosnál, jóval nagyobb hangsúlyt fektettünk arra, hogy minden eljárásrendünk, humánerőforrásunk és eszközállományunk felkészült legyen a következő fázisra. Hála Istennek az első akadályokat sikerrel vettük, ezért most már nem a válságmenedzsment fázisában, hanem a változásmenedzsment fázisában vagyunk és azok a lépések amelyeket megtettünk, beértek. Most már egy egyenes úton tudunk haladni és készülni a járvány következő szakaszára - mondta el a főigazgató. A teljes interjú itt olvasható

(Fotó: OMSZ)

Legolvasottabb cikkeink