• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Rosszul járnak a magyar nők – így döntött Brüsszel

Lapszemle Forrás: Napi.hu

Az idén akár 90 százalékkal is olcsóbban köthetnek életbiztosítást a nők, mint jövőre.

A túlzott emancipáció rosszul sült el: decembertől nem lehet nem alapján megkülönböztetni senkit az életbiztosításoknál - noha a hölgyek tovább élnek. Év eleje óta hangoztatjuk, hogy a nők soha többé nem köthetnek ilyen olcsón kockázati életbiztosítást, mint idén decemberig - mondja Kuruc Péter, a K&H Biztosító élet-, és bankbiztosítási üzletág vezetője annak kapcsán, hogy az uniós úgynevezett Gender direktíva miatt december 21-től nem lehet már nem alapján megkülönböztetni a biztosítást kötő ügyfeleket – olvasható a napi.hu portálján.

Az emancipáció eme újabb vívmánya ugyanakkor számottevő hátrányba hozza a gyengébb nem képviselőit, hiszen - miként arra Kósa Zoltán, az AXA Biztosító vezérigazgatója rámutat - eddig a férfi és a női tarifák között meglehetősen jelentős különbség annak köszönhetően. hogy a hölgyek halandósági valószínűsége sokkal kedvezőbb volt, mint a férfiaké - azaz a brüsszeli döntéssel most igen rosszul járnak.

Az idei év tehát az utolsó, amikor az öngondoskodásra szavazó hölgyek számottevően olcsóbb díjon biztosíthatják akár évtizedekre előre magukat, ám ennek ellenére a szó igazi értelmében vett kampányt egyik biztosító sem folytat. A napi.hu-nak nyilatkozó társaságok közül lényegében csak a CIG Pannóniánál jelezték, hogy folyamatosan kampányolnak majd a hölgyeknek, illetve az Aegonnál látható komolyabb rákészülés erre. Ez utóbbi biztosítónál 2012 a nők éve, ami azt jelenti, hogy női ügyfelek számára különleges ajánlatokkal készülnek és igyekszünk felhívni a figyelmüket minden fórumon, hogy az idén kedvezőbb díjon köthetnek kockázati élet- és betegségbiztosítást, mint jövőre. Tanácsadóik személyre szabott ajánlatokkal keresik meg hölgy ügyfeleinket, és speciálisan női élethelyzetekre kidolgozott kiegészítő biztosításainkat is bemutatják nekik.

Klasszikus értelemben vett nagy kampányt nem tervez a Generali, ám miként Schaub Erika, személybiztosítási üzletág igazgató elmondta: folyamatosan tájékoztatják a várható változásokról ügyfeleiket és értékesítőikben is felhívják a figyelmet az év végéig még fennálló lehetőségre.

Az idei olcsóbb tarifa miatt nem érdemes a hölgyeket tömegesen rávenni, hogy esetleg gyorsan egy át nem gondolt, akár régi, nem korszerű biztosítást kössenek meg - hívja fel a figyelmet ugyanakkor Kótiné Somfai Ágnes. Az ING Biztosító marketing és kommunikációs igazgatója szerint épp ezért a társasag egy komplex különleges csomaggal készül, amely a Gendertől függetlenül, idén és jövőre is ugyanúgy megköthető, teljesen újszerű és elsősorban hölgyekre szabott konstrukció lesz a piacon.

Az ING igazgatója által elmondott tények sokban igazak. A Gender direktívára annak ellenére felkészülhettek a biztosítók, hogy mindenki az utolsó pillanatig abban reménykedett, hogy a politika meghajol az észérvek előtt. ennek köszönhetően a hazai piacon a legtöbb társaság ma már unisex tarifát alkalmaz az újonnan megalkotott életbiztosításoknál, az ettől eltérő megoldások sok esetben valóban régiek, nem éppen korszerűek. Más kérdés, hogy a felkészülés elég lehetett volna arra is, hogy valaki kidolgozzon egy jó kampányterméket.

A jelenleg értékesített termékeink felét eleve uniszex tarifával vezettük be, így ezeket a termékeket nem érinti az átárazás problémaköre, a nemtől is függő tarifával rendelkező termékek uniszex tarifájának kalkulációja jelenleg folyamatban van - nyilatkozta Garamvölgyi Zoltán, a Groupama élet- és bankbiztosítási ügyvezető igazgatója.

Az Aegonnál folyamatosan történnek az újra-árazások, de jelenleg még egyetlen termékük esetében sem történt meg a végleges átállás. Az ING a biztosításai többségét a nyáron fogja átárazni, eddig csak ott lépték meg, ahol kiegészítő vagy beépített szolgáltatásként adták az életbiztosítási fedezetet - például az unit-linked biztosításoknál - illetve pl. a két életre szóló biztosítások esetében.