• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Sándor Mária: magas fokú a korrupció a kórházakban

Lapszemle Forrás: 24.hu

A részleges béremelés újabb feszültségeket szült, hiszen az egészségügyben csapatmunkára van szükség - vélekedett Sándor Mária.

A fekete ruhás nővérként ismertté vált Sándor Máriával készített interjút a Librarius. Az egészségügyi dolgozó lehangoló képet fest a magyar egészségügy helyzetéről. Mint mondta, a fekete ruhás nővéreknek minimális béremelést sikerült kiharcolni az egészségügyi dolgozók szűk rétegének. Igenis, ez a mi eredményünk, mert ha mi nem húzunk fekete ruhát, és nem demonstráljuk a tragikus helyzetet, a mai napig ülne a kényelmes székében mind a szakszervezet, mind a kamara. Ők ezt a ,,hullámot lovagolták meg", és pozicionálták magukat – hangsúlyozta Sándor Mária, aki szerint a részleges béremelés újabb feszültségeket szült, hiszen az egészségügyben csapatmunkára van szükség – olvasható a 24.hu portálján.

November végén holttestet találtak a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet egyik emeleti mosdójában. A holttest napok óta ott volt. Sándor Mária szerint naponta történnek tragédiák, a személyzet pedig retteg: sokakat csak hosszú idő után vesznek fel állandó szerződéssel, addig „tartják a szájukat". A kórházak igyekeznek minél olcsóbb munkaerőt alkalmazni.

A tragikus esettel összefüggésben Sándor Mára így nyilatkozott: „A nővérke egyedül van 40 beteggel. Nem tud mindig mindenhol ott lenni. Ha egy beteg sokáig nincs az ágyában, elkezdi keresni a biztonsági személyzet. (Itt jelzem, újabb szándék a leépítésben, hogy spóroljunk: nem kell akkora biztonsági személyzet, le kell cserélni modern kamerarendszerre! Így fogunk megint a kisembereken spórolni, és a haver zsebébe pénzt tenni…) A biztonságiak keresik mindenhol, ilyen hidegben a kórház kertjében is."

Sándor Márai úgy látja: egy mosdó kieshet a látóterükből, de a mindennapi takarítás során a takarítószemélyzetnek észlelnie kellett volna a helyzetet. Azonban a takarítószemélyzet is kiszervezett: napi 2-4 órára bejelentett, a többi csúszik a zsebbe. Szintén kényszerhelyzetben lévő, kihasznált ,,kisemberek", akik sokszor naponta más-más helyen takarítanak. Aki az egészségügyben dolgozik, tudja, miről beszélek: a korrupció magas fokáról a magyar kórházakban.

Legolvasottabb cikkeink