• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Sándor Mária: romokban a magyar egészségügy

Lapszemle Forrás: veol.hu

Az egykori nővér szerint nincs idő késlekedni, a magyar egészségügy már összeomlott.

A magyar egészségügynek nincsen megfelelő képviselete, ennek is köszönhető, hogy napi három orvos és négy nővér hagyja el az országot, a kórházakban pedig bezárják az osztályokat. Mindezt a fekete ruhás nővér néven ismertté vált Sándor Mária nyilatkozta a várpalotai Krúdy Gyula Városi Könyvtárban, ahová a Zöld Terasz nevű civil kezdeményezés meghívására érkezett a napokban – olvasható a veol.hu portálján.

Azokért indultam neki ennek a hosszú útnak, akik évtizedeket dolgoztak le becsülettel az egészségügyben, s azokért, akik nem kapják meg a tisztességes betegellátást ebben a rendszerben – hangsúlyozta Sándor Mária az érdeklődőknek, akik igen szép számmap vettek részt az eseményen.

Sokan kérdezik, hogy miből élek, ki támogat engem és a barátaimat. A válasz: senki. Az emberek szeretete révén utazunk s jutunk el az ország különböző pontjaira, a várpalotai túrára is egy kedves fejajánlásnak köszönhetően kaptunk egy 17 személyes kisbuszt, azzal érkeztünk a városba. Megpróbáljuk rávenni az embereket arra, hogy álljanak ki a normális és tisztességes betegellátásért – emelte ki a fekete ruhás nővér, hozzátéve azt is: hisszük, hogy az eddigi hihetetlen egészségügyi képviselet megváltoztatható.

Az egykori nővér szerint nincs idő késlekedni, a magyar egészségügy már összeomlott, csak a benne dolgozók szakmai iránti alázata tartja életben. A nővérek túlterheltek s egyben alulfizetettek, ráadásul nincsn utánpótlás sem. A betegek is tapasztalják a nővéreknél naponta jelentkező problémákat, a gerincsérv és az ízületi panaszok általánosok a nővéreknél, akik tisztességesen végzik a munkájukat, mégsem tudják eltartani a családjukat.

A célunk világos és egyértelmű: minél több embert, civil társaságot összefogni, s ily módon nyomást gyakorolni a jelenlegi kormányra, hogy több pénzt invesztáljon a magyar egészségügybe – emelte ki Sándor Mária, aki Magyarország a Magyar Egészségügyért Civil Társaság néven hozott létre egy szervezetet, amelynek soraiban minden olyan embert várnak, aki céljaikért velük együtt harcolna.

Sándor Mária mellett ott volt a rendezvényen Kiss László, a Független Egészségügyi Szakszervezet egykori elnöke is, aki kiemelte: nem ez a kormányzat kezdte el leépíteni az egészségügyet, a leépülés már 25-30 éve tart.

Legolvasottabb cikkeink