• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Semjén Zsolt jelenlétében avattak egészségházat Magyaralmáson

Lapszemle Forrás: zaol.hu

Érdeklődők sokaságának jelenlétében, hivatalosan is felavatták az egészségházat Magyaralmáson.

A felújított, kibővített egészségház keddi avatásán Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, tárca nélküli miniszter és Törő Gábor, a körzet országgyűlési képviselője, a megyei közgyűlés elnöke is jelen volt. A honatyán kívül beszédet mondott a település polgármestere, Vas Istvánné. A díszvendég Semjén Zsolt nem szólt a nyilvánosság előtt. Az esetleges plágiummal kapcsolatos újságírói kérdést persze nem kerülhette, és nem is kerülte el – számol be róla a zaol.hu portálja.

Második nekifutásra sikerült pályázati támogatást nyerni Magyaralmás önkormányzatának az egészségház bővítésére, felújítására. A mintegy 56 millió forintos vissza nem térítendő támogatás mellett akkor, 2010 nyarán 62,5 millióra kalkulálták a beruházás összes költségét – írja a portál.

A munkálatok 2012 májusától szeptember derekáig tartottak, a valós költségek pedig megközelítik a 78 millió forintot. A különbözetet jelentő összeget az önkormányzati tulajdonú lakások eladásával teremtették elő – emelte ki avatási beszédében Vas Istvánné. Az egészségházban a háziorvoson, a reumatológiai, fizikoterápiás szakrendelésen, a fogorvoson, és védőnőn kívül helyet kapott a fiókgyógyszertár is. De például alkalmas helyszín a mama-baba klub foglalkozásainak, gyógytornának vagy különböző szűrések megtartására is - sorolta az elöljáró.

A rendszerváltás óta még talán miniszter sem járt Magyaralmáson, nemhogy miniszterelnök-helyettes – húzta alá beszédének elején Törő Gábor, aki hozzátette azt is, hogy körzetében több önkormányzat is sikerrel pályázik. Erre a legutóbbi példa a csapadékvíz-elvezetésére kiírt pályázat, amelyen a körzetben összesen 600 milliót nyertek a települések. (A pályázat eredményéről lapunk korábban már részletesen tudósított.)

Az egészségházat megszentelte Mórocz Tamás katolikus plébános, megáldotta Polgár Tibor református lelkész. Felléptek a helyi iskola kisdiákjai és az almási asszonykör. Csöngedi Nikolett Papvári Elemérné közkeletű nevén Magyar hiszekegy-ét szavalta el – számol be róla a portál, amely azt is megírja, hogy Semjén Zsolt miként reagált azokra a vádakra, miszerint a teológia doktori cím megszerzése érdekében benyújtott dolgozatát – részben – plagizálta volna. Semjén így summázta a dolgot: Primitív politikai provokáció.

Nyilvánvaló iróniával tette hozzá a dolgozatnak a kormányzati portálon történt közzétételére célozva: örül annak, hogy a dolgozatot most ezrek meg ezrek olvassák. Hiszen sok munkája van ezekben a kitűnő művekben, amelyeket eddig legföljebb csak néhány tucat ember olvasott. Semjén Zsoltot illetően olyan vád is megfogalmazódott, hogy lényegében magát is plagizálta, amikor a teológiai doktori disszertációt a szociológiai diploma megszerzésekor is felhasználta. Erre a miniszterelnök-helyettes úgy reagált: a téma mindkét esetben valóban hasonló volt, ám a feldolgozás más és más szempontból történt – írja a portál.