• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Sertészsír miatt bírságolták meg az óvodát

Lapszemle Forrás: mno.hu

Szentes: sok helyen az új ételeket valójában nem is a gyerekek, hanem néhány szülő utasítja el.

Tavaly szeptember 1. és december 31. között összesen 1141 közétkeztető főzőkonyhán ellenőrizték a menzareform szabályainak betartását, ám mindössze három esetben szabtak ki bírságot – tudta meg a Magyar Nemzet Szentes Tamás országos tiszti főorvostól.

A lapnak küldött adatokból kiderült: az országban 921 oktatási-nevelési, és 220 egészségügyi-szociális intézmény konyháján ellenőriztek, összesen 1291 esetben. Több olyan konyha is akadt, ahol nem csak egyszer jártak az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) munkatársai, mivel azokon a helyeken, ahol kiderült, hogy nem tartják be a jogszabályi előírásokat, később újabb vizsgálatot tartottak az ellenőrök.

Az ellenőrzések tapasztalatairól az országos tiszti főorvos elmondta, annak ellenére, hogy a kormányhivatalok számos képzést tartottak, sok helyen továbbra is bő olajban sütnek, kevés halat szolgálnak fel, és nem adnak elegendő tojást. Emellett az óvodásoknak disznózsírral is készítettek ételeket, ami szigorúan tilos. Szentes Tamás szerint azonban általánosságban elmondható, hogy azokon a helyeken, ahol a szolgáltatók idejében megkezdték a felkészülést, ott a menzareformot pozitívan fogadták.