• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Simon Gábor a munkában is maximalista

Lapszemle Forrás: feol.hu

Az ifjú doktor az 1975-ben letett első szakvizsga után úgy döntött, a neonatológia (újszülöttgyógyászat) felé indul tovább.

Akkoriban sok volt a születés körül idegrendszeri sérülést szenvedő baba, ez a tény fordította Simon főorvost később a fejlődésneurológia irányába. A szabadság-hegyi gyermekgyógyintézetben Katona professzortól tanult, aztán maga is elkezdte a hasonló sorsú gyerekeknek a gondozását Fehérváron.

– A fejlődésneurológiát ma is munkám fontos elemének tekintem, az idegrendszeri sérülések korai felismerése és kezelése lényegesen javít a prognózison – mondja.

Simon főorvos ma is minden koraszülött és beteg újszülött babát megnéz, mielőtt hazaengedik az intenzív osztályról, a betegek fejlesztését és a fokozott megfigyelést igénylők gondozását Fehérváron és Velencén is végzi. De nem csak a kórházban tartotta fontosnak tenni a sérült gyerekekért. Az országban elsőként, az óvónőkkel összefogva szervezték meg a városban 1983-ban a mozgássérült gyerekeknek az integrált óvodai csoportot, amely előbb a felsővárosi templom melletti, aztán a Forfa óvodába került, onnan a Rákóczi oviba, ahol ma is működik. Nem sokkal ezután a Velinszky (ma Németh László) iskolában is megvalósult az integráció, ott tornatermet alakítottak ki, a bölcsődés korúak pedig a József utcában találtak otthonra. A főorvos tíz évig járt ki hozzájuk, aztán az osztályvezetői kinevezés miatt kevesebb idő jutott erre. A Simon főorvos kinevezése óta eltelt időben óriásit változott az osztály: a modern struktúrájú, komfortos, a gyermekgyógyászat csaknem teljes palettáját felölelő részleg valóban európai színvonalú ellátásra képes. A kiváló szakember gárdát fokozatosan sikerült felépíteni és megtartani. Nem véletlenül jönnek ide szívesen a rezidensek: hamar kapnak önálló feladatot, érdekes esetekkel találkoznak, tanulhatnak, mert a tapasztalt kiváló képzettségű idősebb kollégák nem restek foglalkozni velük. Egyszóval jó hírünk van – jegyzi meg a főorvos.

A teljes cikk a Fejér Megyei Hírlap online oldalán olvasható.