• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Stankovics Éva: Az egészségügyben a humánum a döntő

Lapszemle 2021.04.19 Forrás: heol.hu
Stankovics Éva: Az egészségügyben a humánum a döntő

Az évekig tartó kemény munka 2019-ben meghozta az eredményt, a hatvani kórház elnyerte a Kiváló Városi Kórház címet.

Március 15-én Áder János köztársasági elnök – a miniszterelnök előterjesztésére – az egészségügyi ellátás fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként dr. Stankovics Évának, az Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet főigazgatójának a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata állami kitüntetést adományozta. Ennek kapcsán kérdezte a főigazgatót a heol.hu.

– Tizedik éve dolgozom a kórház vezetőjeként, több mint hétszáz egészségügyi dolgozó munkáltatójaként. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy egy gyógyintézmény működését nem csak a dologi feltételek minősítik, a gyógyításhoz kellően felkészült, kiváló szakemberekre is szükség van. Az infrastrukturális és szakmai fejlesztésen túl sokat tettünk kollégáink tudásának növeléséért, kialakítottuk az Egészségfejlesztési Irodánkat és a munkahelyi bölcsődéinket, segítve munkatársaink mielőbbi munkába történő visszaállását. Az évekig tartó kemény munka 2019-ben meghozta az eredményt, a hatvani kórház elnyerte a Kiváló Városi Kórház címet.

Számomra mindig kihívást jelentett a szervezet- és rendszerépítés, a munkatársak irányítása, összefogása, az esetleges munkahelyi konfliktusok kezelése, természetesen a szakmai munkát szem előtt tartva. Ez egyfajta értékrend is, ami nálam minden helyzetben, döntésben, a viselkedésben is megjelenik. Tevékenységemet nem nevezném munkamániának, inkább elhivatottságnak, kitartásnak, olyan meggyőződésnek, amellyel megítélésem szerint érdemes élni, dolgozni, alkotni - mondta el a főigagató.

Az elmúlt évtizedben több mint hétmilliárd forint fejlesztési forrás felhasználásának a koordinálására volt lehetőségem, aminek eredményeként – a magyar kormány és Szabó Zsolt országgyűlési képviselő folyamatos támogatásának köszönhetően – kórházunk mára a térség sürgősségi és traumatológiai ellátásának központjává vált. Az elmúlt évek beruházásai nagyrészt az infrastruktúrát célozták: az épületegyüttes kívül-belül megújult, új járóbeteg rehabilitációs központ épült, s kész a XXI. századi elvárásoknak megfelelő központi műtőblokk a központi sterilizálóval. Városi kórházként nagy büszkeségünk az MR-vizsgáló is, ami szakmairepertoár-bővítést is hozott. Így új szakmák is bevezethetővé váltak, mint a kardiológia és légzésrehabilitáció, az ápolási osztály, a mozgásszervi rehabilitáció. Továbbiak a cikkben

Legolvasottabb cikkeink