• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Súlyos pénzekbe fájhat a gyorsaság

Lapszemle 2019.04.10 Forrás: penzcentrum.hu

Csípőprotézist 1,7 millió forinttól csinálnak, de van olyan klinika is, ahol ennél drágább, 2,4 millió forintba kerül a beavatkozás.

...

Bár a legjobb az lenne, ha mindenki a lehető leghamarabb sorra kerülne, és a legkevesebbet szenvedne a betegségektől, ez a utópikus állapot csak a magyarok igen kis százalékának elérhető. Ugyanis ahhoz, hogy hamar kezeljenek, érdemes egy magánklinika szolgáltatásait igénybe venni. A penzcentru.hu most megnézte, mennyibe kerülne valakinek, ha a hosszas várólista helyett inkább a fizetős, gyorsabb szolgáltatást választja egyes beavatkozások esetében.

Több magánklinika árazását figyelembe véve kijelenthető, hogy a protézisek az egyik legdrágábbak azok közül az eljárások közül, amikre irdatlan magas a a várakozási idő. Csípőprotézist például 1,7 millió forinttól csinálnak, de találtunk olyan klinikát is, ahol ennél drágább, 2,4 millió forintba kerül a beavatkozás. A térdprotézis is hasonló összegről indul, 1 750 000 forint a legolcsóbb műtét, találtunk 1,9 millióért és 2 millióért is, de a csúcs itt 2 750 000 forint volt.

Ha tovább nézelődünk a sokak által keresett beavatkozások után, azt találjuk, hogy egy epekő műtét is simán belekerül 200-240 ezer, míg a szürkehályog műtétek nagyjából 200-240 ezer forinttól elérhetőek szemenként, a legdrágább klinia, amit találtunk 336 ezer forintot kér egy lézeres szemműtétért. A lágyéksérvet 170 ezer forinttól, a hasfali sérvet pedig 220 ezertől műtik meg.

A lista szerint ugyancsak nagy a várólista a bőrgyógyászati szakrendelésekhez is. Úgyhogy megnéztük, hogy itt mi a helyzet a magánszektorban. Szakorvosi vizsgálatot például 12 000 forintért találtunk, de például az anyajegyszűrések 10 000 és 22 000 forint között is mozoghatnak, míg az eltávolítások mennyiségtől függően 35 000 forinttól 165 000-ig terjedhetnek.

Ultrahangra is jóval többet kell várni a friss lista szerint, mint 2016-ban, ezért górcső alá vettük azt is, ki, mire számíthat ha magánrendelésben nézetné meg magát. A felhozatal persze itt is jelentős, de általában 20-25 ezer forint között megvan egy vizsgálat, de persze sokszor ez függ attól is, hogy mit kell vizsgálnia az orvosoknak.

Az új lista éllovasa egyértelműen a kardiológia, amire átlagosan 50 napot kell várnia ma egy magyar betegnek az állami ellátásban. Aki azonban ezt kikerülné, annak nagyjából - az ott felhasznált műszerek függvényében - 25 000 - 40 000 forintba lenne egy magánrendelés.

További részletek a cikkben. 

Legolvasottabb cikkeink