• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Szent Márton Napi Díjátadó Gála Szombathelyen

Lapszemle 2018.11.12 Forrás: vaskarika.hu
Szent Márton Napi Díjátadó Gála Szombathelyen

„Pro Sanitate Savariae" Életmű-díjat Dr. Legli Veronika kapta a várostól, köszönetképpen.

Több, mint két évtizedes hagyomány immár, hogy Márton napján városi gálaműsor keretében köszöntik mindazokat, akik saját szakterületükön sokat tettek a városért. A régi hagyományt követve november 10-én az AGORA-MSH-ban a város gálaműsor keretében adta át legmagasabb kitüntetéseit - számolt be az eseményről a vaskarika.hu.

„Pro Sanitate Savariae" Életmű-díj adományozható annak az egészségügyi dolgozónak, aki hosszabb időn át - de legalább 25 éven keresztül - kiemelkedő gyógyító, megelőző munkájával és életével a város polgárai, valamint az egészségügyben dolgozók körében közmegbecsülést szerzett.

2018-ban a díjat Dr. Legli Veronika kapta.

1978-ban szerezte diplomáját a SOTE Általános Orvosi Karán. Munkáját Szombathelyen a Markusovszky Kórház I. sz. Belgyógyászati Osztályán kezdte meg, ahol Belgyógyászatból szakvizsgát szerzett. 1983-tól Szombathelyen felnőtt háziorvosként dolgozik a Jáki úti rendelőben.

Háziorvostanból és üzemorvostanból szakvizsgázott. 1999 óta a SOTE oktató családorvosa. Rendszeresen részt vesz a szombathelyi egészséghét rendezvényein, mint előadó. 1998-ban az addig végzett munkáját a szombathelyi önkormányzat „Szombathely egészségügyéért díjjal" ismerte el. 2010 óta címzetes kórházi és városi főorvos. A Magyar Orvosi Kamara életében kezdetektől aktívan részt vesz. Helyi, megyei és országos küldött volt több cikluson keresztül. Az Etikai Bizottság munkájában szintén több éven át lelkiismeretesen részt vett. A szombathelyi helyi kamara 1998-ban alelnökké választotta, majd 2007 óta a megyei, illetve a területi kamara alelnöke. A kamarai tagság - elismerve a kamara életében való aktív tevékenységét - a 2015 évi választások során területi küldötti mandátumát ismét 4 évvel meghosszabbította, valamint a területi küldöttek a kamara alelnökévé választották. Kamarai munkájának legfontosabb része a háziorvosok érdekeinek képviselete. Aktív közreműködése révén 2002 óta működik megyénkben Háziorvosi csoport, amelynek vezetője. Kezdetek óta részt vesz Szombathely Megyei Jogú Város Egészségügyi Bizottságában meghívott tagként. A közösségi programok szervezésében is aktív szerepet vállal. Az évente megrendezésre kerülő Nyugdíjas Orvosok Napjának is fő szervezője. A fiatal kollégákat felkarolja és igyekszik bevezetni őket az orvosi kamara életébe. Munkáját kollégái megbecsülik, a kamarai vezetők bizalmát élvezi és ami a legfontosabb, betegei szeretik.

 

Legolvasottabb cikkeink