• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

  • Melanoma: Nem csak nyáron kell figyelni

   Melanoma: Nem csak nyáron kell figyelni

  • Öt fontos tudnivaló a most aktuális anyajegyszűrésről

   Öt fontos tudnivaló a most aktuális anyajegyszűrésről

 • egynapos sebészet
  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

  • Jó ütemben halad az egynapos sebészetek fejlesztése

   Jó ütemben halad az egynapos sebészetek fejlesztése

  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

Szétrobbantja az orvosi kamarát a tagdíjbotrány?

Lapszemle Forrás: atv.hu
Szétrobbantja az orvosi kamarát a tagdíjbotrány?

Nekem az a felelősségem, hogy olyan helyzetet teremtsek, hogy az utódaink tisztességgel tovább tudnak dolgozni.

A kamarai tagdíjemelés, a MOK átláthatóságának növelését követelő petíció és a fogorvosok külön kamarája is témája volt az ATV Reggeli Start című műsorának péntek reggel. Éger István elmondta, a 70-80 százalékos arányban megválasztott Területi Szervezetek Tanácsa, amely 22 területi szervezetet tömörít, és amelyik a gazdálkodásért elsősorban felelős, ellenszavazat nélkül döntött úgy, hogy napirendre kell tűzni a kamarai tagdíjak emelését, és ezt javaslatként az országos küldöttgyűlés elé kell vinni. Nem kevés pénzről van szó, de hogy a viszonyokat értsék: Magyarországon számos kamara van, több mint tíz, ezek között még a javasolt, havi 1700 forintos emelés után is a MOK maradna a legolcsóbb.

A kérdésre, mi az ellenszolgáltatás ezért a tagdíjért, Éger István elmondta: azt is meg kell vizsgálni ilyenkor, hogy milyen arányban megy a háborgás, hányan csinálják a fesztivált, hány támogatójuk van, és hányan vagyunk. Közel 50 ezren vagyunk, és ebben van néhány hangadó és van néhány száz aláírás. Akik ráadásul nem veszik a fáradtságot arra, hogy tájékozódjanak azokról az adatokról, amelyeknek a hiányát reklamálják. Mit csinál a Kamara? Például azoknak a fogorvosoknak, akik most önálló kamarát akarnak, másfél év szisztematikus, helyenként asztalt verő, de színfalak mögött folyó tárgyalásokkal elértük azt, hogy a tegnapi bejelentés szerint 3 millió forint üti a markukat.

A kérdésre, ki fűti ezt az ellenzéket, az elnök elmondta, lassan 15 éve, hogy a kamara élére megválasztottak, a legrosszabb eredményt az utolsó választáson értem el a 70 százalékos választási aránnyal. Azóta minden alkalommal, ha valamit tenni akarunk, van egy kisebbség, amelyik ordítozni kezd. Aztán ez elmúlik. Én nem vagyok nagyon ideges, nekem az felelősségem, hogy a félidőben olyan helyzetet teremtsek, hogy amikor két év múlva lelépünk a színről, akkor ne üres kasszát hagyjunk az utódainkra, hanem olyan körülményeket, melyek közt tisztességgel tovább tudnak dolgozni. Kik állnak a kamara elleni támadások mögött - a teljes interjúból kiderül

Legolvasottabb cikkeink