• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Szigorítást hozhat Európában a lóhúsbotrány

Lapszemle Forrás: Világgazdaság Online

A fogyasztók aggodalma a jelölési szabályok módosítását eredményezheti.

A közelmúlt lóhúsbotránya felerősítheti azokat a hangokat, amelyek a húskészítmények jelöléseinek változtatását szorgalmazzák az unión belül. Az elképzelés szerint nem csupán a tőkehúsok, hanem a húskészítmények esetében is pontosan jelölni kellene a a csomagoláson az eredetet. Mindez azt jelentené, hogy például egy szalámin egyszerre kellene feltüntetni, hogy abban német, dán, magyar, esetleg lengyel sertéshús van – írja a Világgazdaság – online.

A kérdés egyelőre vita tárgya, ám a döntéshozókat a botrány a szigorítás irányába terelheti. Valószínű, hogy ez az európai politikára hatással lesz, ám egyelőre nem tudható, hogy mi lesz a végeredmény – nyilatkozta Szöllősi Réka, az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének titkára. Az élelmiszeripar érdeke mindenesetre az lenne, hogy ha már szigorítás lesz, akkor azt átgondolt módon hajtsák végre, és minden piaci szereplőre egyformán érvényes legyen – tette hozzá Szöllősi.

Hagyományosan az angol piac nem jelentős magyar húsfeldolgozók számára, de néhány hazai cég szállít kisebb-nagyobb tételeket a szigetországban – nyilatkozta a Világgazdaságnak Éder Tamás. A magyar élelmiszeripart ugyanakkor nehéz helyzetbe hozhatja, ha a mostani lóhúsbotrány felerősíti Európa-szerte a protekcionista törekvéseket. Magyarország alapvetően exportőr ezen a téren.