• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Szócska: azt nézzék meg, mekkora a várólista Angliában!

Lapszemle Forrás: sonline.hu

Kitartást és mértékletességet kért az intézményvezetőktől Szócska Miklós államtitkár.

Tette ezt pénteken Siófokon, a Magyar Kórházszövetség 25. kongresszusán azok után, hogy a szervezet voltaképpen „S.O.S.-jeleket" küldött siófoki állásfoglalásában. Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke „vérfagyasztónak, de igaznak" titulálta azt a látleletet, melyet a kórházszövetség megfogalmazott az egészségügy aktuális kérdéseiről. Éger azt is szorgalmazta, hogy a szövetség és a kamara együttes erővel lépjen fel a várólisták csökkentése érdekében – olvasható a sonline.hu portálján.

– Hat éve, a várólisták bevezetésekor még mindenki tiltakozott, s ma a 400–800 napos várakozási idők mellett sem mehetünk el szó nélkül. Nem kötelező elfogadni, hogy financiális okokból nyomorodnak meg esetleg betegek, eskünk szellemében kötelességünk ez ellen fellépni. Támogassuk hasonló törekvésében az egészségügyi vezetést, meggyőznünk a parlamentet, a kormányzatot kell, hogy a helyzet tarthatatlan – emelte ki a MOK elnöke.

Szócska Miklós azzal felelt Égernek: szívesen finanszírozza a kamarai vezetők tanulmányútját Svédországba vagy Angliába, nézzék meg, mekkorák ott a várólisták. S azt a kérdést is tegye fel a kamarai elnök, hogy a betegek hány százalékát műtik meg idehaza a várólistákról és hányat azon kívülről? – tette hozzá Szócska.

A rák ellen az emberért, a holnapért alapítvány kezdeményezésére útjára indul „Az egészség érték!" programsorozat, melyről pénteken írtak alá megállapodást Siófokon az alapítvány, a kórházszövetség és a vidékfejlesztési tárca képviselői. A helyes táplálkozást kívánják szorgalmazni mind a betegséggel küzdők körében, mind a betegséget megelőzendő szemléletformálásban. Az alapítvány a hazai organikus élelmiszerek bevezetését célozza meg a közétkeztetésben, s az egészségügyi intézményekben, illetve az azokban működő büfékben. A program során előadásokat, termékbemutatókat is tartanak az egészséges magyar élelmiszerek-alapanyagokról és feldolgozott termékekről. Az első körben idén hat hazai város kapcsolódik be, majd kiterjesztenék országosra, így például minden kórházra.