• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Szolgálati lakás és autó jár az orvosi praxishoz

Lapszemle 2021.02.05 Forrás: beol.hu
Szolgálati lakás és autó jár az orvosi praxishoz

Felújított rendelő, szolgálati lakás helyben vagy a közelben, és szolgálati autó is járhat annak, aki hat évre hozzájuk szegődik gyógyítani.

Több háziorvosi praxis betöltetlen Békés megyében. Az önkormányzatok igyekeznek mindent megtenni, hogy ha nincs elég orvos, attól még az egészségügyi ellátás ne szenvedjen csorbát. Csanádapácán nem hétköznapi ajánlattal csalogatnak doktort a községbe - írt róla a beol.hu.

A polgármesterrel a felújított orvosi központnál találkoztunk, ahol két háziorvosi és egy fogorvosi rendelőben fogadják a betegeket. Az emeleten három szolgálati lakást is kialakítottak. 2019-ben egy minisztériumi pályázat keretében mindent modernizáltak. A Magyar Falu Program pályázatukkal pedig eszközbeszerzésre nyertek forrást. Kell még ennél is több?

– Bizony, kell. Képviselő-testületünk pedig nyitott minden megoldásra. Például arra, hogy a tartósan – tizenkét hónapnál hosszabb ideje – betöltetlen Csanádapáca II. számú háziorvosi körzethez tartozó praxis megszerzését az önkormányzat minden eddiginél komolyabb anyagi támogatással vonzóbbá tegye. Akit érdekel, júliustól már itt gyógyíthat – mutatta a családbarát környezetben lévő orvosi központjukat Oláh Kálmán.

Ha a leendő orvos úgy dönt, hogy a kedvező helyi adottságok ellenére nem Csanádapácán, hanem egy közeli településen szeretne letelepedni, azt sem bánják.

– Felkínálunk egy ösztönző­csomagot, több mint 20 millió forint értékben: egy közeli városban legfeljebb 15 millió forint értékű szolgálati lakás megvásárlásával megoldjuk akár ott a lakhatását. Az átjárásban is tudunk segíteni: van egy új Ford személyautónk erre a célra. Azt is használatba adjuk a gyógyítónknak, aki hosszú távon elkötelezné magát értünk, mellettünk. Ezekért cserébe a praxisban legalább hat eltöltött évet vár az önkormányzat – részletezte Oláh Kálmán.

Azt már dr. Lipták Péter jegyző tette hozzá, hogy a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől további 12 millió forint pályázható – a legalább 12 hónapja betöltetlen szolgálat betöltése esetén –, aminek feltétele szintén hat eltöltött esztendő vállalása Csanádapácán.