• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Szolnok a hypertonia európai fővárosa

Lapszemle Forrás: Új Néplap

Neves külföldi és hazai előadókkal rendezik meg nemzetközi konferenciát.

Néhány hét múlva Szolnok lesz a hypertonia európai fővárosa. November 11-12-én rendezik meg a VII. Szolnoki Hypertonia Napot a Magyar Hypertonia Társaság Szolnoki Decentruma és a Szolnok Szívügyünk Alapítvány közös szervezésében. Ez lesz az első nemzetközi hypertonia rendezvény a városban, így a VII. Hypertonia Nap valódi mérföldkő lesz a megye, illetve a Hetényi Géza Kórház életében egyaránt.

A magasvérnyomás-betegséggel foglalkozó konferenciát a Magyar Hypertonia Társaság elnöksége európai akkreditációra jelölte. A kitűnő magyar előadók mellett világhírű nemzetközi előadókat is köszönthetünk a rendezvényen. A szervezők fő célja, hogy a háziorvosokon, rezidenseken, belgyógyászokon és kardiológusokon túl a hypertonia és a prevenció minden területén tevékenykedő szakemberek profitálhassanak a részvételből, nemcsak városunkból, hanem Közép-Kelet-Magyarország egyéb területeiről is.

A Magyar Hypertonia Társaság teljes vezetősége mellett személyesen tiszteli meg a rendezvényt prof. dr. Giuseppe Mancia (jelenleg az Európai Hypertonia Társaság Oktatási Testületének elnöke, a milánói orvosegyetem professzora) és prof. dr. Athanasios J. Manolis (jelenleg az Európai Hypertonia Társaság Tanácsának tagja, az athéni Asklepion Kórház kardiológiai osztályának vezetője).

A jeles külföldi vendégek előadást is tartanak, előbbi az Európai Hypertonia Ajánlás szerepéről, míg utóbbi a magas vérnyomás és a pitvarremegés összefüggéseiről tart beszámolót. A magyar előadók közül prof. dr. Farsang Csaba, a Magyar Hypertonia Társaság örökös tiszteletbeli elnöke a különböző gyógyszer-kombinációkról, míg prof. dr. Kiss István, a Magyar Hypertonia Társaság elnöke a magas vérnyomás és a vesebetegségek összefüggéséről tart majd minden bizonnyal nagy érdeklődésre számot tartó előadást.

- A magasvérnyomás-betegség súlyát jelzi, hogy ez a kórkép az egyik leggyakoribb szív-érrendszeri megbetegedés és hazánkban több millió embert érint - hangsúlyozta dr. Herczeg Béla, a rendezvény szervezője, Hetényi Géza kórház kardiológiai osztályának vezető főorvosa. - A széles körben elterjedt és ismert nemzetközi és hazai módszertani ajánlások, valamint a hatékony gyógyszeres fegyvertár ellenére változatlanul a szív- és érrendszeri betegségek jelentik a vezető halálokot a fejlett országokban, beleértve hazánkat is - tette hozzá a főorvos.