• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Sztrájkolnak az orvosok?

Lapszemle Forrás: Petőfi Népe

Veszélybe került a háziorvosi ügyelet Kiskunfélegyházán.

A helyi önkormányzat ugyanis hónapok óta tartozik a szolgálatot ellátó társaságnak, az orvosok türelme elfogyott. Amennyiben november elejéig nem rendezi tartozásait a város, beszüntetik a munkát.

A kiskunfélegyházi önkormányzat – a többi településsel ellentétben – folyamatosan tartozik az egészségügyi szolgáltató társaságnak. Az elmúlt három hónapban egyáltalán nem fizettek, de van még februári tartozása is Félegyházának – mondta dr. Hőnyi Péter. Az Emergency Service Kft. orvos igazgatója elmondta: az Országos Egészségbiztosítási Pénztár finanszírozásából és a többi önkormányzat hozzájárulásából fizetik az ügyeleti gépkocsik költségeit, az orvosok kötelező biztosításait, gyógyszereket, kötszereket, adóterheket, a szakápolók és a nővérek fizetését, ám az orvosok bérére ebből már nem futja. Az önkormányzat tartozása miatt mintegy húsz orvosnak nem tudják kifizetni a bérét.

– Mivel a fizetések elmaradása, illetve késése folyamatos, hol anyagiakban, hol időben egyre nagyobb mértékű, az orvosok türelme elfogyott. Amennyiben november elejéig nem kapják meg teljes elmaradt fizetésüket, azonnali hatállyal beszüntetik a munkát – hangsúlyozta dr. Hőnyi Péter, aki azt is elmondta, hogy erről tájékoztatták az önkormányzatot és felettes szervezeteiket is.

Az orvos igazgató azt is kifejtette: öt éves szerződésüket nyáron újították meg, melyben az önkormányzat a korábbi harminc nappal szemben 120 napos fizetési határidőt kért. Ez a négyhónapos határidő jár le november elején, addig az önkormányzatnak a teljes elmaradt hozzájárulást és annak kamatait, azaz több mint hatmillió forintot kell kifizetnie.

A félegyházi önkormányzat tartozása komoly problémát jelent a környező települések számára is, hiszen veszélybe kerül az ott élők ügyeleti ellátása, és az önkormányzatok sem teljesítik kötelező feladatukat - közölte Szabó László, Bugac polgármestere. A település vezetője hozzátette, tavaly ők is fontolgatták, hogy Kecskeméthez csatlakoznak. Az átlépést a kistérségi társulás érdekeit szem előtt tartva még sem tették meg. Bízik benne, hogy Félegyháza mielőbb rendezi tartozásait.