• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Tahitótfaluban továbbra sincs orvosi ügyeleti pont

Lapszemle 2024.05.16 Forrás: nepszava.hu
Tahitótfaluban továbbra sincs orvosi ügyeleti pont

Vitályos Eszter azt ígérte, májustól a nyári időszakra visszaállítják az ügyeletet.

Nem javul az ügyeleti ellátás a Dunakanyarban és az országgyűlési képviselőként érintett kormányszóvivő, Vitályos Eszter ígéretét sem sikerült beváltani, írja a nepszava.hu

E szerint májustól a nyári időszakra visszaállították volna a tahitótfalui ügyeletet. Ám hiába van már május közepe, nem történt semmi, ha csak az nem számít történésnek, hogy az egykori tahitótfalui orvosi ügyelet udvarát felverte a gaz. Lapunk érdeklődött az Országos Mentőszolgálattól is arról, hogy a tahitótfalui ügyeleti pont visszaállítása hol tart? Ám kérdésünkre több napja nem érkezik válasz. 

A hét elején Szentendrén „Mi lesz veled Pest megyei ügyelet?” címmel tartottak fórumot, a rendezvényen Leidinger István Pomáz polgármestere nem vitatta, hogy azokon a településeken, ahol eddig sem volt orvos, az új központosított ügyeleti rendszerrel jobbá válhatott az ellátás. A nagyobb településeken viszont már azt mondták, hogy „Jesszus, baj van!”

A Dunakanyarban pedig nem először, durva államosítás történt, és az itt élőknek most egy rosszabb ellátással kell beérniük – mondta. A pomázi polgármester szerint az orvosi ügyelet megszervezésének városi feladatnak kellene maradnia.

- A szentendrei járásban a korábbi három - a pomázi, a szentendrei és a tahitótfalui - ügyelethez körülbelül 104 ezer ember tartozott, és havonta együtt 1200 esetet láttak el – folytatta Leidinger István. - Amikor áprilisban Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár az átszervezés utáni első hónap, február adatait elküldte, a számokkal máris baj volt. Az ő adataik szerint ugyanis a járás egyetlen megmaradt ügyeleti pontját Szentendrén egy hónap alatt mindössze 411-en keresték fel.

„Úgy gondolom – hangsúlyozta Leidinger István -, hogy 600 ember eltűnt a rendszerből. Hogy velük mi lett, az nem derült ki az állami adatokból.” 

A szentendrei járásban az új ügyeleti rendszer kezdetétől online kérdőívvel és mobil applikáción is gyűjtik a lakossági panaszokat. Az ellátásra szoruló válaszadók mintegy kétharmadának másfél-két órába telt, mire a Dunakanyarból eljutott a segélyhelyre.

„A gyerekellátással kapcsolatban jellemző panasz, hogy a váci kórház gyermekügyeletéről gyerekestől leküldik az embereket a mentőállomásra, amit igen nehéz megtalálni.”

További részletek a nepszava.hu-n