Az ízületek, a gerinc-, csontvelő és csont nem számítható bele a hústartalomba.
Április közepe óta nem trükközhetnek a gyártók az inakat, ízületet, ízületi folyadékot, gerinc- és csontvelőt, csonthártyát, csontot tartalmazó mechanikusan lefejtett hússal, mert azt már tilos beleszámolni a hústartalomba - hívta fel rá a figyelmet a délmagyar.hu.
Legutóbb 2017. augusztus elsején szigorodott a virsliszabály, akkor lépett életbe a Magyar Élelmiszerkönyv módosítása, amely a korábbinál szigorúbban határozta meg, mit lehet virslinek vagy párizsinak hívni: 40 százalék helyett legalább 51 százalék húst kell tartalmaznia a virslinek. Azóta amiben ennél kevesebb a hús, azt rudacskának, pálcikának vagy akár szeletnek nevezik a gyártók.
Idén április közepétől még nagyobb a szigor. Az új virsliszabálynak köszönhetően a húsipar melléktermékének is nevezhető, mechanikusan lefejtett húst nem szabad beleszámolni a készítmények hústartalmába. Ennek az anyagnak ugyanis magasabb a kalciumtartalma, ami abból adódik, hogy ez olyan termék, amit a csontozást követően a friss, húsos csontokról vagy a bontott baromfiról jellemzően nyomással nyernek, így elválasztva a csontról a késsel már nem eltávolítható részeket. Ez a pép a maradék izomszövet és zsírszövet mellett inakat, illetve ízületet és ízületi folyadékot, gerinc- és csontvelőt, csonthártyát, csontot tartalmazhat, mindezek miatt a végtermék nem nevezhető húsnak és nem tüntethető fel húsként a termékekben.