• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • A betegségről a melanoma világnapján

   A betegségről a melanoma világnapján

  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

 • egynapos sebészet
  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

Tévedésből a jó lábat műtötték meg a ceglédi kórházban

Lapszemle 2019.01.16 Forrás: index.hu
Tévedésből a jó lábat műtötték meg a ceglédi kórházban

 Az igazságügyi orvosszakértő szerint egyértelműen megállapítható, hogy orvosi gondatlanság és szakmai mulasztás történt.

A negyvenes T. két éve súlyos balesetet szenvedett. A combnyaktörését azonnal megműtötték a ceglédi kórházban, csak éppen nem azon a lábán, amelyen kellett volna. A férfi emiatt maradandó károsodást szenvedett – számol be az esetről az Index.

T. 2017 elején autóbalesetet szenvedett. Egy kereszteződésben autójának csapódott oldalról egy 80 km/h sebességgel érkező jármű, összetörve a kocsit és a vétlen T.-t. Miután a tűzoltók kiszabadították a roncsból T-t, a mentő a ceglédi Toldy Ferenc kórházba szállította. Időszakosan elveszítette eszméletét, de arra emlékszik, hogy megröntgenezték, és sínbe tették a jobb lábát. Tizenkét órával később sürgősséggel meg is műtötték.

A leletek és az igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján baloldali kulcscsonttörését és jobboldali combnyaktörését csavarokkal rögzítették. A szakértő viszont megállapította, hogy bár a jobboldali combnyakat műtötték és csavarozták össze, valójában a baloldali combnyak tört el.

A műtét után szűk egy héttel hazaengedték, otthon lábadozott. Később többször is jelezte kezelőorvosának, hogy komoly fájdalmai vannak a bal csípőjénél. Újabb röntgent csak májusban készítettek, akkor már elviselhetetlen baloldali fájdalmakkal jelentkezett a kórházban.

Így 2017 májusában újra megműtötték, ezúttal a baloldali, addigra már 72 napig ellátatlan combnyaktörését. Addigra a szakértői vélemény szerint bal lába egy centiméterrel megrövidült, és a csont valamelyest elfordult, így nem csak csavarokkal, hanem lemezzel is rögzíteni kellett. Csípőmozgása korlátozottá vált, és két év után is fájdalmai vannak az ellátatlan csonttörés miatt.

Az igazságügyi orvosszakértő traumatológus szakvéleményében azt állapította meg, hogy a baleset napján készített röntgenfelvételeken egyértelműen látható a baloldali combnyaktörés, jobboldali viszont egyáltalán nem, és egyértelműen megállapítható, hogy orvosi gondatlanság és szakmai mulasztás történt.

További részletek a cikkben.

Legolvasottabb cikkeink