• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Tiszta vizet a holding poharába!

Lapszemle Forrás: Kelet-Magyarország

A szabolcsi holding nem csupán egyetlen gazdasági társaság, hanem a megye egészségügyi ellátásáért felel.

Mindaz, ami az utóbbi napokban a szabolcsi Egészségügyi Holding Nonprofit Zrt. körül történt, azt jelzi, valami bűzlik a cég körül - mondta Halmi József, az MSZP megyei frakcióvezetője a keddi sajtótájékoztatón, utalva a névtelen feljelentés alapján indított eljárásra, a szerdai közgyűlésen történtekre, arra, hogy a képviselők könyvvizsgálói audit és felügyelő-bizottsági vélemény nélkül véleményezték a holding tavalyi évről szóló beszámolóját.

- Azt akarjuk, hogy a megyei közgyűlés a könyvvizsgálói jelentéssel és felügyelő-bizottsági véleménnyel kiegészített beszámolót tárgyalja ismét - fogalmazta meg a frakció kérését Halmi József. Véleménye szerint sajnálatos, a közgyűlést irányító többség nem járult hozzá a zárt üléshez, mert a könyvvizsgáló számos kérdésre választ adhatott volna a névtelen feljelentéssel kapcsolatban is. - Ha igaz, akkor a külső cégekkel kötött tanácsadói szerződésekkel van gond. A havi 20, éves szinten kifizetett 240 millió forintos összeg indokolatlan, hiszen a holding főosztályai biztosítani tudják a működést - vélte a frakcióvezető és megjegyezte: nagyon várják a dr. Helmeczy László képviselő által feltett kérdésekre a válaszokat.

A frakcióvezető szerint itt az ideje tiszta vizet önteni a pohárba, mert a holding nem csupán egyetlen gazdasági társaság, hanem a megye egészségügyi ellátásáért felel, s nem mindegy, mindezt milyen háttérrel teszi. A tisztázatlan kérdések, és átláthatatlan ügyek bizonytalanságot okoznak a kórházi dolgozók, az orvosok és a betegek között is - hangsúlyozta.

- A közgyűlés tagjainak pedig tudnia kell a rendőrségi vizsgálat állásáról, hogy milyen ügyben és kik ellen indult eljárás. A frakcióvezető kijelentette azt is, nem közöttük kell keresni a névtelen feljelentőt. Konkrét információk birtokában névvel tettek volna feljelentést, és ezt nem titkolták volna a közgyűlés előtt sem. Magához a gazdasági beszámolóhoz annyit fűzött hozzá Halmi József, hogy meglepően jól gazdálkodott a holding a csökkenő finanszírozás ellenére.

Számokat említve elmondta, a tavaly a több mint 15 milliárd forintos állami támogatásból július végéig négy milliárdot kapott meg a Jósa András Oktatókórház, azaz a kormányváltást követően jelentősen romlott a kórház finanszírozása.