Felesleges rettegés: leleplezett valótlanságok a diabéteszről.
A túl sok evés valóban cukorbetegséget okoz? Tényleg fel kell adni a kedvenc ételeket akkor, ha diabétesszel diagnosztizálnak? Ez valójában távolról sem igaz! Számtalan, a diabétesz és az étel kapcsolatáról szóló mítosz kering az interneten. Most különválasztjuk a tényt a fikciótól, leleplezzük a valótlan állításokat – írja a webmd.com cikke nyomán az mno.hu portálja.
A túl sok cukor diabéteszt okoz! Ez az állítás kifejezetten valószerűtlen, a cukorbetegség ugyanis akkor alakul ki, ha valamilyen zavar következtében a szervezet egyszerűen nem képes az elfogyasztott ételeket megfelelően energiává alakítani.
Az a mítosz, hogy A szénhidrátok károsak a diabéteszesek számára bizony nagy tévedés, mivel a szénhidrátok valójában jók a cukorbetegek számára, hiszen ez képezi a diabéteszétrend – és minden egészséges étrend – alapját. A szénhidrátnak van a legnagyobb hatása a vércukorszintre, éppen ezért a cukorbetegeknek számolniuk kell, hogy mennyit fogyasztanak belőle. Érdemes magas tápanyagtartalmú ételeket választani, mint a teljes kiőrlésű kenyér vagy a magas rosttartalmú gyümölcsök és zöldségek.
További részletek a portálon olvashatók!