• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Tizedes György plasztikai sebész visszautasítja az őt ért vádakat

Lapszemle Forrás: bama.hu

Újabb támadás érte a bulvársajtóban a pécsi Da Vinci Magánklinikát és dr. Tizedes Györgyöt.

A mellnagyobbító műtétje miatt húsevő baktériumról mesélő nő után a dunaújvárosi alpolgármester mondta, hogy életveszélyes állapotba került. A plasztikai sebész megtörte a csendet. Nem tudok arról, hogy eljárás lenne ellenem, egy hatóság sem keresett, nem hallgattak ki – húzta alá Tizedes György pécsi plasztikai sebész. A Da Vinci Klinika plasztikai sebészeti vezetőjét a Dunántúli Napló azért kereste meg, mert az elmúlt napokban két üggyel kapcsolatban is szerepelt a neve a pécsi magánklinikával együtt a bulvársajtóban.

Konkrétan nem hangzottak el a nevek, de dr. Tizedes szerint beazonosítható, kiről van szó a vádakban. Előbb egy komlói nő mesélte, hogy mellnagyobbító műtétje után, húsevő baktériumtól fertőzés érte, majd tegnap, a dunaújvárosi alpolgármester, Szepesi Attila nyilatkozta, hogy másfél kilós zsírcsomót operáltak ki a lábából Pécsett, aztán tüdőembóliát kapott, élet és halál közt volt.

Azt dr. Tizedes is olvasta, hogy foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt tett egyik volt páciense feljelentést, az újabb támadás miatt döntött úgy, hogy megtöri a hallgatást. Leszögezte, hogy szó sem volt húsevő baktériumról, ez rémhírkeltés, a műtét után három héttel valóban érte bakteriális fertőzés a hölgyet, amit kezelni kellett. Azt, hogy ez miként alakulhatott ki, nem beszélhet az orvosi titoktartás miatt, és a két ügy egyéb konkrét részleteiről sem – ez alól ugyanis a betegek nem oldották fel.

Tizedes doktor kiemelte: a nő szervezetét olyan hétköznapi mikroba támadta meg, amely bárkin, mindnyájunkon megtalálható, az ilyen fertőzés esélye 1%, erről a betegeket tájékoztatják is. Mint mondta: peren kívül jelentős mértékű kártérítési igényt támasztottak a klinikával szemben, de ezt a mai napig nem érvényesítették bírói úton, noha az eset óta több mint egy év eltelt. Az alpolgármester azon állítása, hogy nem tájékoztatták a klinikán arról, hogy a műtét után véralvadás-gátlót kellett volna szednie, s ha nem teszi, embóliát is kaphat – valótlan. Épp ellenkezőleg: speciális véralvadás-gátló injekciókat is kapott a család, a megfelelő utasítással speciális véralvadás-gátló injekciókat is kapott. Dr. Tizedes doktor hozzátette azt is, 25 éve a szakma szabályai szerint jár el, hazai és nemzetközi kongresszusok rendszeres résztvevője, előadója, nem huszonöt év után csinál olyat, ami ütközik a szokásjoggal és a szakmai szabályokkal – mindezt arra mondta, érez-e szakmai felelősséget, hibázott-e akár egyik, akár másik esetnél. Mint mondta, tízezer beteget operált, három pere volt 25 év alatt, mindegyikben mellette ítéltek. A Da Vinci Klinikán az elmúlt három évben több ezer emlő implantátum behelyezést végeztek, jelentős szövődmény nélkül.

Dr. Tizedes nagy nyilvánosság előtt elkövetett hitelrontás, rágalmazás miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.

A Da Vinci Magánklinika visszautasítja a sajtóban megjelentetett, minden tényalapot nélkülöző vádakat, nyilatkozta Kovács Antal, a klinika vezetője. Kiemelkedően fontos, hogy a lábadozás alatt pácienseink kövessék az orvosi instrukciókat.

A tényként közölt, sokszor alaptalannak bizonyuló vádak rombolják a bizalomra épülő orvos-beteg kapcsolatot. Ezek motivációja sok esetben az orvosi-titoktartási kötelezettség miatt védekezésre képtelen szolgáltatóval szemben megjelenő peren kívüli kártérítési igény érvényesítése. A klinika megtette a megfelelő jogi lépéseket a jó hírét alaptalanul romboló magatartások sorozata miatt – jegyzi meg a portál.