Sokakat befolyásolnak az akciók, a magyarok 94 %-a megtervezi, mit és hol vásárol.
Egy friss felmérés szerint egyre több egészségtelen élelmiszert veszünk az akciók során. Amikor a boltok ajánlatai között egészséges és egészségtelen ételek is szerepelnek, a vásárlók utóbbiakat részesítik előnyben. Míg a vizsgált időszakban az olcsóbb kínálatnak köszönhetően 35 %-kal több egészségtelen élelmiszer fogy az áruházakban, addig egészségesből csupán 20 % - írja a Heves Megyei Hírlap – online.
A kutatók szerint valószínűleg ez azért van így, mert az emberek szeretnek élelmiszert felhalmozni. Mivel friss zöldségekből, gyümölcsökből, nem feldolgozott termékekből ez nem lehetséges, maradnak a tartósított, mirelit ételek. Megfigyelték, hogy ez a viselkedésforma a tehetősebb emberek körében jellemző. A rosszabb anyagi helyzetben lévők nem raktároznak élelmet, csak a legszükségesebbekre adnak ki pénzt.
A portál megkereste a Heves Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségét, arról érdeklődve: milyen veszélyei lehetnek a leértékelt termékek megvételének. A fogyasztók napi vásárlásaik során is eshetnek tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat áldozatává - közölte Lánchidi Csilla helyettesítő felügyelőség-vezető, aki kiemelte azt is: az áru eladási ára mindig alkalmas a vevők befolyásolására. Megtévesztő gyakorlat a teljes cikkben