• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Több tízmilliárd forinttal büntethetik a magyar kormányt

Lapszemle 2018.05.18 Forrás: napi.hu - InfoRádió
Több tízmilliárd forinttal büntethetik a magyar kormányt

Maga a jogsértési eljárás 2008-ban indult a magyar állammal szemben, és azóta folyik egyfajta huzavona.

Az Európai Bizottság bejelentette: pert indít a magyar kormánnyal szemben, mert több városban a levegő szennyezettsége rendszeresen túllépi a megengedett határértéket.

A légszennyezettség miatt hazánkban évente több mint 14 ezer ember hal meg idő előtt, és átlagosan több mint 10 évet veszítenek el az életükből. A rossz levegő miatti megbetegedések száma meghaladja az évi egymilliót - hívta fel a figyelmet a Levegő Munkacsoport, amely kommentálta az Európai Bizottság mai bejelentését, hogy pert indít a magyar kormány ellen a levegő szennyezettsége miatt - ismertette a szervezet közleményét a napi.hu.

Az Európai Bizottság ma bejelentette: pert indít a magyar kormánnyal szemben, mert több városban a levegő szennyezettsége rendszeresen túllépi a megengedett határértéket. A Levegő Munkacsoport korábban több konkrét intézkedést is javasolt, melyekkel a büntetés - és nem mellesleg több tízezer ember megbetegedése - könnyen elkerülhető lett volna - írta közleményében a környezetvédő civil szervezet.

Az Európai Bizottság környezetvédelmi biztosa, Karmenu Vella idén január 30-án megbeszélést tartott azon országok környezetvédelemért felelős minisztereivel, amelyek nem tartják be az EU levegőminőségi jogszabályait, és egyúttal arra kérte őket, hogy február 9-ig nyújtsák be neki konkrét terveiket, amelyek végrehajtásával a légszennyezettség mielőbb csökkenthető. A Levegő Munkacsoport és brüsszeli székhelyű ernyőszervezete, az Európai Környezetvédelmi Iroda (EEB) elkérte a Földművelésügyi Minisztériumtól a benyújtott tervet. A megkapott anyagból nagy megdöbbenésre kiderült, hogy a kormány nem egy konkrét tervet küldött a bizottságnak, hanem csupán azt a beszédet, amelyet a kormány képviselője mondott el a januári megbeszélésen, és amelyből egyáltalán nem derül ki, miként fogja a kormány csökkenteni a légszennyezettséget Magyarországon - olvasható a Levegő Munkacsoport közleményében.

Az Európai Bíróság olyan intézkedést fog hozni, amivel rákényszeríti a magyar kormányzatot arra, hogy megtörténjenek a lakosságot védő intézkedések. Kiszabhatnak bírságot vagy felfüggeszthetik uniós támogatások folyósítását - mondta Lenkei Péter, a Levegő Munkacsoport Környezeti Tanácsadó Irodájának vezetője az Inforádióban, mely szintén foglalkozott a témával.

 

Legolvasottabb cikkeink