• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • A betegségről a melanoma világnapján

   A betegségről a melanoma világnapján

  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

 • egynapos sebészet
  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

Türelmet kér a dolgozóitól a kórház

Lapszemle 2018.05.28 Forrás: Heim Pál Kórház
Türelmet kér a dolgozóitól a kórház

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyintézet minden jogszabály által előírt ügyeleti és túlmunka díjat kifizet a dolgozóinak.

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyintézet a jogszabályokban előírtnál magasabb ügyeleti és túlmunka díjat fizet, az előírt pihenőidők kiadásáról vagy kifizetéséről 1100 dolgozó megelégedésére szabály szerint időben gondoskodik. Jelenleg 20 dolgozóval áll jogvitában egy az eddigi gyakorlat feletti többlet kifizetés ügyében, amelyben a végső döntést a Kúria jogosult meghozni. Amennyiben a Kúria döntése a munkatársaknak kedvez, a kórház a követelésüket annak kamataival együtt fizeti ki nekik - írta az intézmény honlapján a megbízott igazgató arra reagálva, hogy a múlt héten nyilvánosságra került, a dolgozók elmaradt túlóra pénzek miatt beperelték a kórházat és nyertek.

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet a jogszabályban előírtnál magasabb összegű ügyeleti és túlmunka díjat fizet a dolgozóinak. A túlmunka elszámolásának módja is kedvezőbb volt az elmúlt években a dolgozók számára, mint a jogszabályban rögzítettek. A túlmunka után járó díjak és pihenőidők kifizetése az 1100 dolgozó megelégedésére határidőben, és szabályosan történik - írta az igazgató.

A médiához fordult 20 dolgozó, az eddigi szabályok szerint kifizetett ügyeleti díjak, és kiadott pihenőidőkön felül az eddigi gyakorlattól eltérő, további pihenőidők visszamenőleges kifizetését kéri, aminek jogosságát a Kórház vitatja. Első fokon a bíróság a kórház álláspontját fogadta el, míg a másodfokú bíróság ezzel ellenkező döntést hozott. A kórház a két ítélet tükrében a jogszabályok helyes értelmezése és betartása érdekében a Kúriához fordult felülvizsgálatért.

A kórháznak kötelessége a rábízott közpénzzel felelősen gazdálkodni. Ezt szem előtt tartva a jelenlegi helyzetben csak akkor fizetheti ki a dolgozók követelését, ha a Kúria erre kötelezi.

A Kúria döntéséig a kórház a vele perben álló dolgozók türelmét kéri. Amennyiben a Kúria a dolgozóknak ad igazat, követelésüket, annak kamataival együtt fogja nekik kifizetni  áll Dr. Fekete Ferenc mb. főigazgató közleményében.

 

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink