• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Ügyészség előtt a Balog-tárca bojkottja

Lapszemle Forrás: mno.hu

Hivatali visszaélés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen tettek bejelentést az EMMI kommunikációs rendje miatt.

Hivatali visszaélés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen tett bejelentést az Emberi Erőforrások Minisztériumával (Emmi) kapcsolatos sajtóhírek nyomán Tényi István – tudta meg a Magyar Nemzet. A Fidesz-tag a bejelentést részben a HVG.hu cikkével indokolta, melyben a lap arról írt: információik szerint az Emmi a közelmúltban feltehetően azért adhatott szigorúbb kommunikációs utasítást az alá tartozó intézményeknek, hogy elszigetelje a Simicska Lajos érdekeltségében álló médiumokat, a Lánchíd Rádiót, a Hír TV-t és a Magyar Nemzetet. A bojkott tényét Lakatos Márk, a miniszteri kommunikációs osztály vezetője tagadta a HVG.hu-nak.

Lakatos állítása ugyanakkor nem fedi az érintett sajtóorgánumok dolgozóinak mindennapi tapasztalatait. Például a Lánchíd Rádió hétfőn közleményben tiltakozott, mert a tárca tiltólistára tette megkereséseiket. Mint írták, olyanra is volt példa a közelmúltban, hogy egy előre egyeztetett riportot a helyszínen szakítottak félbe, mondván, hogy most érkezett meg a felvétel megtiltását tartalmazó e-mail a minisztériumtól.

Az Emmit vezető miniszter, Balog Zoltán sem csinál titkot abból, hogy nem mindenkinek hajlandó nyilatkozni. Balog tavaly májusban arról beszélt a Hír TV-nek, nem áll szóba a csatornával, mert annak tulajdonosa megsértette az ő „bajtársát", Orbán Viktor miniszterelnököt.

Az Emmi hozzáállása a Magyar Nemzet munkatársai számára sem ismeretlen. A tárca több újságírónkat még a sajtólistájáról is levette, hogy lapunk tudósítói még a sajtóközleményekről és a sajtótájékoztatókról se szerezzenek tudomást. Emiatt egyik kollégánk eddig 112 (!) alkalommal írt e-mailt a minisztériumnak, jelezve, hogy szeretné, ha visszakerülne a sajtólistára, ám egyetlen alkalommal sem kapott választ.

Nem az Emmi az egyetlen állami szerv, amely nem reagál lapunknak. Tavaly a belügy sajtóosztálya közölte: „Dr. Kontrát Károly államtitkár úr nem ad interjút a Magyar Nemzetnek, tekintettel arra, hogy a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó média megsértette a Miniszterelnök személyét". Hasonló választ kapott másik kollégánk is, aki Rogán Antal kabinetminisztert szerette volna kérdezni a letelepedési kötvények kapcsán.