• nátha
  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

  • A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

   A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

  • Honnan ismerhetjük fel a nátha szövődményét?

   Honnan ismerhetjük fel a nátha szövődményét?

 • melanóma
  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

  • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

   Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

  • Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

   Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

 • egynapos sebészet
  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

  • Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

   Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

Új betegirányító rendszer a békéscsabai kórházban

Lapszemle 2018.06.08 Forrás: beol.hu Szerző:
Új betegirányító rendszer a békéscsabai kórházban

Az új irányító rendszer bevezetésével párhuzamosan módosulni fog betegeik intézménybe történő belépése is.

Július 1-től új betegirányító rendszert vezetnek be intézményükben – tájékoztatta a beol.hu-t dr. Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató főorvosa. Cél a betegfelvétel gyorsítása és a várakozási-, illetve bejelentkezési idő csökkentése. A programot több lépésben 2019 végéig valósítják meg.

Első lépésként a sebészeti és belgyógyászati tömb aulájában helyeznek el sorszámosztó automatát, amely segítségével történik majd a járóbeteg ellátás július 1-től. Ezt kiegészíti majd az intézmény legnagyobb részében felszerelésre kerülő kijelző rendszer is.

A következő lépés várhatóan 2019 első negyedévében következik: a betegek előjegyzései és vizsgálatkérési időpontjainak foglalása is a fent említett rendszeren keresztül történnek majd. Végül a harmadik lépésben 2019 végére szeretnének lehetőséget teremteni arra is, hogy a rendszeren keresztül telefonos és online módon történő előjegyzésre és időpont foglalásra is legyen lehetőség.

A betegirányítást a békéscsabai dr. Réthy Pál Tagkórház valamennyi járóbeteg szakrendelésén bevezetik, kivéve az alábbiakban: központi laboratórium, mozgásszervi rehabilitáció, tüdőgyógyászat és bőrgyógyászat, illetve a pszichiátria és addiktológia szakrendeléseken, valamint gondozókban.

A főigazgató főorvos hozzátette, hogy az új irányító rendszer bevezetésével párhuzamosan módosulni fog betegeik intézménybe történő belépése is. Mivel bármely bejáraton keresztül térnek be az épületbe, azt megelőzően a két főbejáratnál kihelyezett automatánál sorszámot kell húzniuk, amellyel már kezdetét veszi a betegellátás. Ezt követően a sorszámmal a kialakított betegirányító pultoknál a kórház munkatársai egyeztetik a személyes adatokat és a felkeresett szakrendelésen rögzítik a megjelenésüket, végül a páciensek felkereshetik a rendeléseket – számolt be dr. Becsei László.

Fontos tudnivalóként említette a főigazgató, hogy azon betegeket, akik a sürgősségi betegellátó osztályt keresik fel vagy oda mentőszolgálattal, illetve betegszállítóval érkeznek, azokat a későbbiekben is fontossági sorrendben látják majd el, nem az új sorszámos rendszer alapján.

Legolvasottabb cikkeink