• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Melanoma: Nem csak nyáron kell figyelni

   Melanoma: Nem csak nyáron kell figyelni

  • Öt fontos tudnivaló a most aktuális anyajegyszűrésről

   Öt fontos tudnivaló a most aktuális anyajegyszűrésről

  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

 • egynapos sebészet
  • Jó ütemben halad az egynapos sebészetek fejlesztése

   Jó ütemben halad az egynapos sebészetek fejlesztése

  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

Új dékán a PTE Egészségtudományi Karán

Lapszemle 2018.11.16 Forrás: szabadpecs.hu
Új dékán a PTE Egészségtudományi Karán

2010-től általános és stratégiai dékánhelyettesként vesz részt a kar közvetlen vezetőségében.

Egyhangúlag választotta meg dr. habil. Oláh Andrást a kar következő dékánjának a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Egészségtudományi Kar (ETK) Kari Tanácsa, adta hírül a PTE - idézte a szabadpécs.hu. Oláh Andrásról azt írták, hogy “személye a karon általános ismertségnek örvend, mivel az újonnan megválasztott dékán az ETK-n töltötte hallgatói éveit, majd az akadémiai és a hivatali lépcsőfokokon haladva intézetigazgatóként, általános és stratégiai dékánhelyettesként vett részt a kar életében”.

Oláh András 1975-ben született Hódmezővásárhelyen. 2008-ban szerezte meg PhD fokozatát, 2014-ben habilitált. 2002-ben tanársegéd, illetve az akkor alakított Humánpolitikai és Marketing Osztály vezetője, 2005-től főigazgatói (dékáni) hivatalvezető, 2007-től az Ápolástudományi Tanszék vezetője, 2014-től az Ápolástudományi, Alapozó Egészségtudományi és Védőnői Intézet igazgatója, 2010-től általános és stratégiai dékánhelyettesként vesz részt a kar közvetlen vezetőségében.

A sajtóközlemény szerint az új dékán a kinevezése kapcsán azt mondta: „Egy olyan kar vezetői székét pályáztam meg, amely jelenleg az egyik legdinamikusabban fejlődő karként, egyre növekvő képzési portfóliót és hallgatói létszámot magáénak tudó egységként definiálódik a PTE szervezetében. Az Egészségtudományi Kar egyedülálló nehézségekkel küzd fiatal korából, formálódó identitásából és autonómiájából, mindig is szerény infrastrukturális körülményeiből és rohamosan emelkedő magyar és külföldi létszámából adódóan. Nagy hangsúlyt szeretnék helyezni a munkavállalói élmény fokozására, az oktatási-, tudományos tevékenység és a hallgatói szolgáltatások minőségének fejlesztésére. Fontos mérföldkőnek tartom, hogy karunk épületeinek egy része a Modern Városok Program keretében megújulhat, valamint nemzetközi színvonalú egészségtudományi humán páciens szimulációs egységünk kialakítása is megtörténhet a következő dékáni ciklusban.” 

 

Legolvasottabb cikkeink