• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Új név, változatlan értékek

Lapszemle Forrás: Népszava Online

Hét év sikeres működés után névváltoztatásra kötelezték a Daganatos Gyermekekért Alapítványt.

A szervezet új neve több hónapos várakozás után immár jogerősen is Daganatos.hu Alapítvány lett. A Fővárosi Ítélőtábla az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány keresete alapján döntött úgy, hogy a 2005 óta Daganatos Gyermekekért Alapítványként működő civil szervezet a jövőben nem használhatja ezt a nevet. Az indoklás szerint a két azonos célterületen dolgozó alapítvány neve hasonló – írja a Népszava – online.

A Daganatos.hu Alapítvány nem ért egyet a döntéssel, mivel a non-profit szervezetek nevének egyértelműen tükröznie kell a főtevékenységet - a "daganatos gyermekekért" szóösszetétel így számos egyéb alapítvány elnevezésében szerepel. (Pl: Daganatos Gyermekekért és Családjukért Alapítvány, Együtt a Leukémiás és Daganatos Gyermekekért Alapítvány, Leukémiás és Daganatos Gyermekekért Alapítvány... stb). Ugyanakkor a 2012.05.14-én kézbesített határozatot tudomásul vették, és új nevet választottak.

A Daganatos.hu Alapítvány tevékenysége nem változott, továbbra is nehéz helyzetben lévő, daganatos és leukémiás gyermekek gyógyulásának elősegítése a legfőbb célkitűzésük. A családok közvetlen anyagi támogatása mellett jelentős összeget fordítanak a gyermekkórházak fejlesztésére, a vizsgálati módszerek korszerűsítésére, illetve olyan kutatásokra is, melyek a daganatos megbetegedések mielőbbi kiszűrésére és megelőzésére irányulnak – írja a lap, amely arról is beszámol, hogy az elmúlt három évben Daganatos.hu Alapítvány kapta a legtöbb 1%-os felajánlást. Ennek köszönhetően több száz beteg gyermek családján tudtak segíteni, kirívó esetekben nem csak a rendszeres pénzbeli juttatásokkal, hanem nagyobb beruházásokkal. Így például többször is vállalták steril szobák kiépítését, volt olyan család, amelyiknek lakást béreltek, de az is előfordult, hogy tüzifára, illetve fürdőszoba kiépítésére volt szüksége a daganatos gyermeknek és szüleinek.

Az alapítvány vezetői hisznek a feltétel nélküli jó szándékban, és arra buzdítanak mindenkit, hogy vegye észre a segítségre szoruló kis betegeket, akik családjának gyakran még a gyógyszerek finanszírozása is óriási nehézséget okoz. Elismeréssel és tisztelettel állnak azok előtt, akik bármilyen formában segítséget nyújtanak, akár civil szervezetként, akár magánemberként – emeli ki a lap.

A Daganatos.hu Alapítvány tevékenységével és eredményeivel kapcsolatban minden információ megtalálható a www.daganatos.hu oldalon.