• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Új orvos-igazgató Nagykanizsán

Lapszemle Forrás: kanizsaujsag.hu

Dr. Németh László lett a Kanizsai Dorottya Kórház orvos-igazgatója.

Dr. Németh Lászlót, a Kanizsai Dorottya Kórház neurológiai osztályának osztályvezető főorvosát bízta meg Dr. Brünner Szilveszter főigazgató az egészségügyi intézmény orvosigazgatói feladatainak ellátásával. A kanizsaujsag.hu készített interjút az új feladatról is kérdezve az orvos-igazgatót.

– Nagy meglepetés volt számomra, amikor kórházunk új főigazgatója, Dr. Brünner Szilveszter megkérdezte tőlem, elvállalnám-e az orvosigazgatói teendőket. Mint osztályvezető főorvos, korábban is kapcsolatban voltunk, közismert, előttem ő volt az intézmény orvos igazgatója. Megtaláltuk a közös hangot, úgy érzem, a habitusunk is hasonló. Rendkívül nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy másfél éves kanizsai munka után engem találtak alkalmasnak arra, hogy együtt dolgozzak a menedzsmenttel a kórház jobbá tétele érdekében.

A most leköszönt főigazgató, Bátorfi professzor úr nyomdokait követve, érdemeit maximálisan elismerve és tiszteletben tartva, ugyanakkor fiatalosabb lendülettel próbáljuk a kórházat vezetni, és lavírozni ezen a rendkívül rögös úton, amit manapság egészségügynek neveznek - mondta el Németh doktor.

Nagyon fontos lenne a már nálunk is krónikusan jelentkező orvoshiányon változtatni. Nyilván itt anyagi és szakmai okok is szóba jönnek. Az anyagiakon túlzottan sokat változtatni nem lehet, de mindenképpen még vonzóbbá akarjuk tenni az itt dolgozó orvosok számára is a kórházat. A munka egyik legjelentősebb része a szóba jöhető pályázatok állandó figyelése, az azonnali reakció és jó pályázatok beadása. Másik része, elemezni kell a beteg-utakat. El kell gondolkodni azon, vannak-e olyan betegek, akik a jobb ellátás reményében elhagyják városunkat, és meg kell értenünk, hogy ezt miért teszik. Hogyha ennek a hátterében olyan gyakorlati probléma van, amin lehet segíteni, azt orvosolni kell annak érdekében, hogy ezek a betegek a továbbiakban Nagykanizsán keressék a gyógyulásukat.

Nagyon fontos feladatot jelent a jövőben is a kórházrekonstrukció folytatása. Reméljük a diagnosztikus blokk, illetve a műtőblokk rekonstrukciójának befejeztével és az új sürgősségi osztály beindulásával a város lakossága is érezni fogja a minőségi javulást. Mindezekkel semmiképpen nem tekintjük a kórház rekonstrukcióját befejezettnek. Folytatjuk, próbálkozunk újabb pénzek megszerzésével a már elavult és gazdaságtalanul működő nyílászárók, illetve a gépészet cseréjét, korszerűsítését. További tervek és részletek a teljes cikkben