• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Újabb mentőszervezet alakult Békés megyében

Lapszemle Forrás: beol.hu

Ünnepélyes keretek között letette az esküt a Békési Járási Titán Mentőszervezet.

A Titán Mentőcsoport megalakulása hatalmas siker és eredmény, hiszen a szervezet jelentősen növeli Békés és térsége biztonságát – tolmácsolta az eseményen Mucsi András, a megyei közgyűlés alelnöke, helyi önkormányzati képviselő Dankó Béla országgyűlési képviselő szavait, aki más ügy miatt nem lehetett jelen az eseményen. A képviselő hangsúlyozta, fontos látni, hogy a kormány közigazgatást átszervező munkája újabb fontos állomásához érkezett. A járási rendszer lépésről, lépésre válik sokkal megfoghatóbbá az emberek számára a mindennapokban. Dankó Béla kiemelte azt is: Békés az elmúlt években több alkalommal is példát mutatott helytállásból és összefogásból, aminek újabb példája a mentőszervezet felállítása – olvasható a beol.hu portálján.

Dr. Csarnai Judit, a Békési Járási Hivatal vezetője, aki ismertette a mentőcsoport megalakulásának lépéseit, hangsúlyozta: látszódnak a befektetett óriási munka eredményei.

Mint mondta, előzetesen felmérték, hogy milyen katasztrófahelyzetek veszélyeztethetik a térségét. Az ár- és belvíz a leggyakoribb probléma, de esetlegesen vihar, vagy ritkábban földrengés okozta károk is előfordulhatnak. Ezeket a leghatékonyabban nehézgépekkel lehet kezelni, ezt adja a mentőcsoport legfőbb specifikumát is, amiben egy-egy békési és mezőberényi cég is melléjük állt. A Titán név is utal a nagy gépekre.

Célunk az is, hogy a csoport egyesületbe tömörüljön, jogi formát kapjon, s így pályázati forrásokat elérjen – jegyezte meg a járási hivatalvezető.

Izsó Gábor, Békés polgármestere a mentőszervezet megalakulásának egyik legfontosabb üzenetéről leszögezte, a szervezettség, a kiépítettség egyre hatékonyabbá válik nekik köszönhetően. Ezt követően a polgármester átadta a csoport emblémáját dr. Farkas Lászlónak, a Titán Mentőcsoport parancsnokának.

Tóth Tibor mérnök tűzoltó ezredes, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója beszédében kifejtette, rendkívül módon számítanak a mentőcsoportokra, a szervezett önkéntességre a természeti katasztrófák, ár- és belvizes időszak esetén előálló hosszan tartó igénybe vételkor. A nehézgépek szintén nagy segítséget jelenthetnek. Nemzeti összefogás keretében a magyarok megmutatták mi az önkéntesség ereje. Helyi szinten nagyon fontos, hogy a mentőcsoport tagjai itt élnek a városban, ismerik az utcákat, az embereket – fogalmazott Tóth Tibor.

Legolvasottabb cikkeink