• nátha
  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

  • A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

   A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

  • Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

   Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

Újabb olvasói panasz, újabb kórházi válasz

Lapszemle 2019.08.07 Forrás: kisalföld.hu
Újabb olvasói panasz, újabb kórházi válasz

A soproni kórházból műtét nélkül hazaküldték. Szombathelyen viszont elvégezték a hasi sérv eltávolítását.

Sebészeti beavatkozásra várt Kiss Bertalanné görbehalmi lakos, azonban a soproni kórházból műtét nélkül hazaküldték. Azt mondták, elhalasztják, mivel az intenzív osztályon nincs hely, márpedig a műtétem ilyen hátteret igényelne. Megköszöntem alapos gondosságukat, hazamentem anélkül, hogy újabb időpontot kaptam volna. Igaz, hozzátették, ha belázasodom vagy elviselhetetlen fájdalmaim vannak, menjek vissza - ismertette a történetet a kisalföld.hu.

 -Mivel volt ismeretségem a szombathelyi kórháznál, hozzájuk fordultam segítségért, s május 29-én már túl is voltam a műtéten. Pár nap múlva hazaengedtek a hasamból kilógó tisztítócsővel, és mondták, két-három naponta menjek be a soproni kórházba, ott majd kicserélik a tisztítócső tartályát. Kiderült, ez nem is olyan egyszerű. Már az első alkalommal közölték velem a soproni sebészeten, nekik csak egy ilyen tartályuk van, nem adhatják oda. A szombathelyi sebészt telefonon tájékoztattam a helyzetről, s az ő közbenjárására végül odaadták azt a tartályt. Ezt tapasztalva a szombathelyi orvos felajánlotta, ők majd gondját viselik a tartályügyemnek, ehhez viszont két-három naponta hozzájuk kell utaznom. Ez így is volt, több mint egy hónapig jártam Szombathelyre, ahol folyamatos kezelésben részesítettek - panaszolta a lapnak az olvasó.

Az esettel kapcsolatban megkérdezték a Soproni Gyógyközpontot. Közölték, idén májusban mindenre kiterjedő egészségi állapotfelmérést végeztek az asszonynál. Az eredményről a sebészeti osztály vezető főorvosa személyesen, részletes indoklással adott részére tájékoztatást. Eszerint Kiss Bertalanné egyéb betegségeit figyelembe véve, a kizáródással, komplikációval nem fenyegető sérv nem képezett azonnali, sürgősségi műtéti javallatot, mert számára a sebészeti beavatkozás nagyobb kockázatot jelentett volna. „A felvilágosítást az asszony elfogadta, a későbbiek során intézményünket nem kereste, saját döntése szerint területen kívüli betegként más kórházba jelentkezett. A beteg egészségi állapotát, annak részleteit álláspontunk szerint nem szerencsés és a hatályos jogszabályok szerint nem is lehet az újság hasábjain megvitatni. Készséggel fogadja a sebészeti osztály vezetője vagy intézményünk megbízott orvos igazgatója Kiss Bertalannét, amennyiben a beteg intézményünkhöz, mint területileg illetékes ellátószervhez fordul" – áll a gyógyközponttól kapott levélben.

 

Legolvasottabb cikkeink