• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Újabb sztrájkot szerveznek az egészségügyi dolgozók

Lapszemle Forrás: nepszava.hu
Újabb sztrájkot szerveznek az egészségügyi dolgozók

Legfeljebb jobban átgondolják a stratégiát, de nem engednek a sztrájkból az egészségügyi dolgozók.

Nem adják fel a megkezdett küzdelmet, legfeljebb jobban átgondolják a stratégiát - és mindenképpen foltytatják a sztrájkkal kapcsolatos előkészületeket az egészségügyi érdekvédelmi szervezetek, deklarálta a Népszavának Kusper Zsolt, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke. A szervezet és a Független Egészségügyi Szakszervezet épp most van túl egy demonstráción: a szombati tüntetésen egyebek mellett azonnali 50 százalékos béremelést követeltek, a pótlékok megduplázását kérték, az egészségügyért felelős államtitkárság már közleményben reagált. Mint írták: két héttel a választások előtt nehezen értelmezhető másnak a FESZ tüntetése, mint politikai kampányakciónak. Megjegyezték, hogy más egészségügyi szakszervezetekkel ellentétben ez a szervezet eddig -szerintük - nem is volt hajlandó részt venni a kormánnyal folytatott tárgyalásokon.

Az érdekvédők cáfolták, hogy hívták volna őket a bértárgyalásokra. Noha ők ezt sokszor kezdeményezték, de a kormány ezt rendre visszautasította. „Ha hagyták volna, hogy bekapcsolódhassunk az egyeztetésekbe, talán megelőzhető volna az, hogy az embereket utcára hívjuk" - idézte a lap.

Így kommentálták a pártok a demonstrációt:

Lukács László György (Jobbik) országgyűlési képviselő: a bérük emeléséért és a munkakörülmények javítása érdekében kiálló egészségügyi dolgozókat a Jobbik kormányon is bátorítani fogja, ahogyan ezt eddig a Béruniós kezdeményezéssel is tettük. A kormánynak fel kellene hagyni a rosszul fizetett egészségügyi dolgozók sértegetésével, mert ha segíteni nem tud, legalább ne ártson nekik.

Komáromi Zoltán - Szabó Tímea (MSZP-Párbeszéd): A kormány minden tiltakozást kampány-, vagy pártpolitikai eseménynek nyilvánít. Ugyanezt állította a diáktüntetésekkel kapcsolatban is. Ahelyett, hogy végre asztalhoz ülne ezekkel az emberekkel, árulónak nevezi őket. Április 8-a után az első dolgunk az lesz, hogy végre egyeztetünk ezekkel a szervezetekkel. Egy felelős kormánynak az lenne a dolga, hogy meghallgatja ezeket a szervezeteket és velük közösen kezd el megoldást keresni.

Demokratikus Koalíció (DK): A szombati tüntetés világos jelzés volt arra, hogy a kormány lekezeli, megalázza a munkavállalókat és nem hajlandó tárgyalásokra. A DK a kormányváltás után azonnal 50 százalékkal emeli az egészségügyben a béreket. A kormány cinikus válasza azt mutatja, hogy az egészségügy semmi jót nem várhat Orbánéktól. Két hét múlva arról is döntünk, hogy olyan kormánya lesz-e az országnak, amelyet érdekel a dolgozók helyzete, és képes is tenni a gyógyulni vágyókért. Még több párt, még több vélemény

Legolvasottabb cikkeink