• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Újra nekifut milliárdos tenderének az OMSZ

Lapszemle Forrás: Napi.hu

Gyorsított közbeszerzésen keres vállalkozót mentésirányítási rendszerének kifejlesztésére az OMSZ.

A korábban hirdetett, nettó 2,27 milliárd forint értékű tendert a magas árajánlatra hivatkozva decemberben lefújták – írja a napi.hu portálja.

Új, gyorsított közbeszerzési eljárást írt ki az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a mentésirányítási rendszerének megvalósítására és bevezetésére, miután decemberben a túl magas árajánlatra hivatkozva lefújta korábbi tenderét. A rendszer megvalósítására rendelkezésre álló rövid idő miatt nagyon sürgős az OMSZ-nak, hogy mielőbb szállítót válasszon - a gyorsított eljárásra január 14-ig jelentkezhetnek a kommunikációs cégek.

A mentési tevékenység hatékonyságának növelését célzó fejlesztés uniós támogatással valósul meg, a már rég megítélt támogatást azonban 2013 végéig fel kell használni, s elszámolni vele. (A decemberben eredménytelennek nyilvánított, márciusban kiírt közbeszerzésen még 2012. december 31. volt megjelölve a szerződés teljesítésének határidejeként.)

A nyertes telekommunikációs cég feladata lesz a mentésirányítási rendszer kifejlesztése és bevezetése, a munkahelyek és mentésirányítási központok kialakítása, a szoftver és hardver eszközök, bútorok szállítása, hálózati és kommunikációs eszközök szállítása és üzembe helyezése, a mentőjárművek felszerelése a szükséges eszközökkel és a bevezetéshez tartozó szolgáltatások biztosítása (a telepítéstől az oktatásig) – emeli ki a portál.

A pályázóknak rendelkezniük kell - többek közt - mentésirányítási vagy mentésirányítás támogatást magába foglaló bevetésirányítási rendszer megvalósításával kapcsolatos referenciákkal, valamint 2010-2012 átlagában nettó egymilliárd forintos árbevétellel, informatikai rendszer bevezetéséből pedig nettó 900 millió forintos bevétellel.

A mentésirányítási rendszer fejlesztésének elsődleges célja, hogy a sürgősségi ellátáshoz való hozzáférés jelenlegi egyenlőtlenségeit csökkentésék, a helytől és időtől függetlenül, egységesen magas színvonalú szolgáltatást biztosítsanak a rászorulóknak. További cél a 15 percen belüli helyszínre érkezés arányának legalább 7 %-os javítása. A kiemelt projektek végcélja (más fejlesztésekkel megvalósításával együtt) a 15 percen belüli helyszínre érkezés arányának 90 % fölé emelése - olvasható az OMSZ honlapján.