• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Úszással, tornával erősít Bajor

Lapszemle Forrás: Blikk Online

Erősít, és olykor már a boltba is elmegy Bajor Imre.

A nagybeteg színművészről, akinek februárban még legfeljebb néhány hónapot adtak az orvosok, egyre biztatóbb hírek érkeznek ismerősei köréből. A környezetében élők szerint az elmúlt hetekben elképesztően belehúzott az agydaganattal küzdő színész.

– Nemrég láttuk a szomszédos településen, Polgárdiban. Kiszállt a kocsiból, és mankóval bement vásárolni a közértbe. Nagyon megörültem neki. Ez óriási szó, mert legalább két hónapja nem láttuk a faluban sehol – újságolta a Blikknek egy fülei olvasó, aki azt is hozzátette, egyelőre még nincs valami jó bőrben a Heti hetes sztárja, de ez érthető is egy ilyen súlyos betegséggel folytatott harc kellős közepén – írja a Blikk – online.

Bajor Imre rettenetesen sovány. Ránézésre legalább tíz kilót fogyott, amióta kiderült, hogy beteg. De nem tűnt rosszkedvűnek. Látszott a mozgásán, hogy küzd, de csak azért sem hagyja el magát. Ezt erősítette meg a színművész egyik közeli barátja is, aki részletesen beszámolt arról is, hogy az embert próbáló kezelések után hogyan igyekszik megerősíteni a fizikumát is a színész. Imre beadta a derekát, és végre megfogadta az orvosok utasításait. Egy gyógytornász rendszeresen jár hozzá, hogy megmozgassa az izomzatát. A nagyon profin felépített hagyományos és az alternatív kezeléseknek meglett az eredményük. Most már ő is látja, hogy van értelme küzdeni, nem hagyja el magát – magyarázta a színész barátja, aki hozzátette azt is, a színész annyira elszánt, hogy úgy döntött, felújítja a kerti medencét, hogy úszni tudjon. Ez pedig a létező legjobb ötlet, mert ki sem kell mozdulnia otthonról, hogy legyengült szervezetét az egyik leghatásosabb sporttal erősíteni tudja.

Dr. Nagy István általános orvos szerint mindent meg kell tenni fizikailag is, hogy felépüljön a beteg, és nem szabad elhagynia magát. Fontos hinni a gyógyulásban, mert ez befolyásolja a vegetatív idegrendszert, és kutatások is kimutatták, hogy még a menthetetlen betegek is képesek hittel felépülni. Nagyon fontos a fizikai erőnlét, amit mozgással fejleszteni lehet egy leépülés után, de a fokozatosság elvét be kell tartani – mutatott rá a szakember.