• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Vadászok a beteg gyermekekért

Lapszemle Forrás: mno.hu

Fontos berendezésekkel támogatták a székesfehérvári Szent György Kórház gyermekosztályát a Fejér megyei vadászok.

A tavaly decemberi jótékonysági vadászatukon 800 ezer forintot gyűjtöttek, amiből két infúziós pumpát vásárolt az intézmény. Jelentős összegű támogatást kapott januárban a székesfehérvári Szent György Kórház gyermekosztálya az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) Fejér megyei területi szervezetétől; a 800 ezer forint mintegy feléből két infúziós pumpát vásárolt az intézmény, a maradékhoz pedig további felajánlásokból szeretnének annyi pénzt gyűjteni, hogy hamarosan egy új ultrahangkészülékkel bővíthessék eszközparkjukat – értesült az mno.hu portálja az osztályvezető főorvostól.

Dr. Simon Gábor elmondta: a pumpák rendkívül fontosak a koraszülöttek, illetve a kis súlyú csecsemők intenzív ellátásában, ezek nélkül ugyanis szinte képtelenség lenne pontosan adagolni a folyadék és gyógyszerek éren keresztüli bevitelét. Az osztályt már korábban is támogatta a Fejér megyei kamara egyik tagja, de szervezeti szinten most először rendeztek gyűjtést annak érdekében, hogy a kórházba kerülő ezernyi baba jobb ellátásban részesülhessen – derült ki a gyermekgyógyász szavaiból. A főorvos egyébként január 21-én vette át az adományt jelképező emlékplakettet a Fejér megyei kamara titkárától.

Pechtől Lajos és vadásztársai tavaly decemberre szerveztek jótékonysági vadászatot, hogy a Szent György Kórház gyermekosztályát megsegíthessék. Az országszerte meghirdetett programra számos jelentkező akadt, többen csak a támogatói jegy árát utalták át, de 44 vadász, 26 kutyás felvezető és tucatnyi hajtó személyesen is részt vett a karácsony utáni rendezvényen.

- Szervezetünkben hagyomány, hogy évről évre kisebb-nagyobb felajánlásokkal járulunk hozzá az általunk is fontosnak tartott társadalmi célok megvalósításához. Jótékonysági vadászattal azonban mostanáig nem próbálkoztunk – nyilatkozta az OMVK Fejér megyei szervezetének titkára. Pechtol Lajos elárulta, hogy az egyik vadásztársuk kisfia tavaly idejekorán jött a világra, és ezért sokáig a Simon Gábor vezette osztályon kezelték. Az orvosok és a kórházi személyzet áldozatos munkáját látva született meg az ötlet, hogy a kamara az idén a gyermekgyógyászat ügye mellett áll ki, s ehhez rendhagyó eszközt, a jótékonysági vadászatot választották.

Az esemény otthonául a nádasdladányi Nádasdy-kastélyt és szomszédságát szemelték ki, ahol a december 27-i hajtás végén 69 fácánból és öt nyúlból raktak díszes terítéket.