• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Vadhúsból készült étel is kerülhet a menzákra

Lapszemle Forrás: Dunántúli Napló Online

Így az étrend is változatosabb lehet, és jelentős megtakarítás is keletkezhet.

Új lendületet kaphat az a helyi kezdeményezés, hogy az olcsón elérhető, egészséges vadhús bekerüljön az iskolai közétkeztetésbe, miután a szigetvári ötlet kapcsán júniustól országosan több oktatási intézményben is elindul az úgynevezett mintamenzaprogram. A szigetvári speciális mintamenzaprogramban a város határában és környékén elérhető vadhúst vezetik be a közétkeztetésbe. A kezdeményezés fogadtatása pozitív volt nemcsak a bevont intézmények, hanem a gyerekek körében is – írja a Dunántúli Napló – online.

A most a megvalósításig jutó elképzelések szerint a húst egy helyi vágóponton dolgozzák fel, és a szokásos, előírás szerinti állategészségügyi és egyéb vizsgálatok után kerülhet a konyhákra.

Az egyik terméknek már neve is van, Zselic-hamburger néven fut majd például a vadhúsos (elsősorban vaddisznóhúsos) húspogácsa, amelyet lehetséges, hogy a későbbiekben követ majd a dámból, gímből, őzből és muflonból készült változatok kidolgozása is.

Jelenleg a lőtt vaddisznó piaci ára 250–350 forint körül mozog kilónként a környéken. A konyhakész hús a szigetvári közétkeztetésbe 400 forint körüli áron kerülhet be.