Így az étrend is változatosabb lehet, és jelentős megtakarítás is keletkezhet.
Új lendületet kaphat az a helyi kezdeményezés, hogy az olcsón elérhető, egészséges vadhús bekerüljön az iskolai közétkeztetésbe, miután a szigetvári ötlet kapcsán júniustól országosan több oktatási intézményben is elindul az úgynevezett mintamenzaprogram. A szigetvári speciális mintamenzaprogramban a város határában és környékén elérhető vadhúst vezetik be a közétkeztetésbe. A kezdeményezés fogadtatása pozitív volt nemcsak a bevont intézmények, hanem a gyerekek körében is – írja a Dunántúli Napló – online.
A most a megvalósításig jutó elképzelések szerint a húst egy helyi vágóponton dolgozzák fel, és a szokásos, előírás szerinti állategészségügyi és egyéb vizsgálatok után kerülhet a konyhákra.
Az egyik terméknek már neve is van, Zselic-hamburger néven fut majd például a vadhúsos (elsősorban vaddisznóhúsos) húspogácsa, amelyet lehetséges, hogy a későbbiekben követ majd a dámból, gímből, őzből és muflonból készült változatok kidolgozása is.
Jelenleg a lőtt vaddisznó piaci ára 250–350 forint körül mozog kilónként a környéken. A konyhakész hús a szigetvári közétkeztetésbe 400 forint körüli áron kerülhet be.