• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Vajon miket etetnek meg velünk?

Lapszemle Forrás: vg.hu

Soha nem látott bizalmatlanság veszi körül az üzemekben előállított és a boltban kapható élelmiszereket.

Míg egyesek szerint az élelmiszeripar az életünkre tör, mások szerint ma az élelmiszer-ellátás biztonságosabb Európában, mint valaha volt a történelem során. Az igazság valahol a kettő között van. Jóllehet a szakértők azt állítják, hogy az élelmiszeripar rendkívüli módon fejlődött a második világháború óta eltelt évtizedekben, napjainkban soha nem látott bizalmatlanság veszi körül az üzemekben előállított és a boltban kapható élelmiszereket. Az indokolt elővigyázatosság mellett egyre inkább terjednek a teljesen megalapozatlan rémhírek is – írja a vg.hu portálja.

Gombos Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium Élelmiszerlánc-felügyeleti Főosztályvezetője úgy nyilatkozott: az Európai Unió és azon belül Magyarország hatóságai világviszonylatban is nagyon szigorúnak számító ellenőrzési és kockázatelemzési rendszert tartanak fenn, ennek köszönhetően kijelenthető, hogy Európában ezen a téren jobb a helyzet, mint bárhol a világon.

Gombos ugyanakkor figyelmeztetett arra is: lehetetlen mindenre előre felkészülni, minden veszélyt előre kiszámítani, ezért a rendszerbe időnként hiba csúszik. Ilyen volt például az emlékezetes lóhúsbotrány, vagy a coli baktériummal szennyezett német zöldségek esete. Ebben az esetben a hatósági rendszer feladata a veszély mielőbbi elhárítása - fűzte hozzá a főosztályvezető. Az, hogy az élelmiszeriparra kiabált vádaknak fele sem igaz, természetesen nem jelenti azt, hogy egy ilyen bonyolult rendszerben nem lennének veszélyforrások – jegyzi meg a portál.