• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Vakító mosoly a magyaroktól, hajkorona az albánoktól

Lapszemle 2019.03.15 Forrás: hvg.hu
Vakító mosoly a magyaroktól, hajkorona az albánoktól

A Magyar Turisztikai Ügynökség összesítése szerint az orvosi turizmus évi 100-150 milliárd dolláros üzlet.

Az olaszok szakállbeültetésre utaznak Törökországba, gazdag nyugat-európaiak jönnek fogorvoshoz vagy hajbeültetésre Magyarországra, az amerikaiak viszont nem merészkednek a vadkeletre, inkább választják Spanyolországot. Az egészség- és szépészeti turizmus hamarosan évi ezermilliárd dolláros üzlet lehet, és ebből Magyarország is kiveszi a részét - írta a hvg.hu.

Az, hogy németek, osztrákok, franciák vagy angolok is Magyarországra jönnek a fogaikat megcsináltatni, régóta ismert. Ráadásul nem csak mi, magyarok hisszük azt, hogy ebben világhírűek vagyunk, a tények is ezt igazolják: a fogászati turizmussal foglalkozó Dental Departures tavaly Európa első számú fogászati úti céljaként nevezte meg Magyarországot. A top 10-be európaiként még Lengyelország és Spanyolország került be.

A Magyar Turisztikai Ügynökség összesítése szerint az orvosi turizmus évi 100-150 milliárd dolláros üzlet, amely évről évre 15-20 százalékot növekszik. A leggyakrabban igénybe vett formái a plasztikai és rekonstrukciós sebészet, a fogászati ellátás, az elektív – kardiológiai, szemészeti – műtétek, a fertilitást javító diagnosztikai vizsgálatok (IVF), valamint az ortopédiai rekonstrukciós műtétek.

Magyarországon a leglátogatottabb orvosturisztikai desztináció Budapest, a fővárosban található a szolgáltatói kínálat 40 százaléka, és itt végzik a kezelések 75 százalékát. Egyre kedveltebbek a vidéki desztinációk: a nyugati határvidék (Sopron, Győr, Mosonmagyaróvár), a komoly háttérinfrastruktúrával rendelkező megyeszékhelyek (Debrecen, Pécs, Szeged – egyben az orvosképzés központjai), valamint a gyógyászati kúrái mellett a külföldiek körében fogászati kezeléseiről ismert Hévíz is.

A nyugati városok népszerűségét magyarázza, hogy a legtöbb, kb. évi 80 ezer gyógyturista Ausztriából érkezik. (Összehasonlításképpen: a legfrissebb adatok szerint 97 ezer magyar dolgozik Ausztriában.) Amíg az osztrákok elsősorban fogászati kezelésekre érkeznek, a britek (nagyjából évente harmincezren) a szépészeti beavatkozásoknak is szívesen vetik magukat alá itt. Németországból 15 ezren, Oroszországból pedig 13 ezren jönnek, a fogászat mellett mindkét országból szívesen keresnek gyógyulást a hazai fürdőkben. További országok, további szakterületek a teljes cikkben

Legolvasottabb cikkeink