• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Válság nincs, feladat van az egri kórházban

Lapszemle Forrás: Heves Megyei Hírlap

Szeptemberben lejár a perszüneteltetési periódus, s majd a bíróság eldönti, hoz majd egy ítéletet a hogyantovábbról.

Új igazgató érkezett dr. Vácity József személyében a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet élére kicsit több mint egy hónappal ezelőtt. Volt ideje azóta megismerni az intézményt, ezért most arra kérte a Heves Megyei Hírlap, értékelje, hogyan látja immár a megyeszékhely kórházának jelenlegi helyzetét.

Dr. Vácity József a lapnak elmondta: bár nagyon rövid idő állt rendelkezésére, de felkészülten érkezett az egri gyógyintézménybe, s az elmúlt hetekben elsősorban arra törekedett, hogy mind jobban megismerje az épületet, a benne folyó munkát és az itt dolgozó személyzetet.

Nem lesz csere egyik osztályon sem, noha kinevezésemkor a fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) vezetője megfogalmazta: szabad kezem van a személyi kérdésekben. Úgy látom, tudunk együtt dolgozni, mindenki jól végzi a munkáját. Elfogadták, hogy vezetőként én egy kicsit másképp gondolom az együttmunkálkodást, mint az elődeim. Ez még nagyobb fordulatszámra kapcsolást jelent.

Az európai uniós beruházás az előző hónap végén egy rövid időre megrekedt: a kivitelező, az ÁEEK és a kórház között voltak kisebb egyet nem értések. Ezek megoldódni látszódnak. Második hete újra dolgozik a kivitelező, s a nagy esküt letette, hogy december 15-ig végeznek. A nagyobb fordulatszámra egy másik példa: már beadtuk, s az eljáró hatóság be is fogadta a nővérszálló energetikai felújításának pályázatát. – A bontási munkálatok befejeződtek, most következik az építkezés. Lesz egy egynapos sebészeti ellátásnak otthont adó hotelrész, az igazgatás új helye készül még el, továbbá a radiológia új helyét alakítják még ki azon a területen, ahol korábban a régi sürgősségi ellátás folyt. Itt épül meg a kórház és a rendelőintézet új főbejárata is.

A kormánydöntés szerinti beruházási kiegészítő összeg a fenntartó ÁEEK számláján pihen. Ez egy biztos pénz, tehát biztosított a beruházás befejezése... 

Az érdekképviseletek, a kórház és az ÁEEK között született részmegállapodás értelmében jelenleg szünetelnek a cafetéria-peres eljárások. Az érintett munkatársak szeptember 10-éig a nekik megítélt, s a megállapodás által szabályozott juttatást meg fogják kapni. Ezt személyesen garantálom. Szeptemberben lejár a szüneteltetési periódus, s majd a bíróság eldönti, hoz majd egy ítéletet a hogyantovábbról.