• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Várkonyi Katalin kiszállt a versenyből

Lapszemle Forrás: Délmagyarország Online

Ketten versenyeznek a szentesi kórház főigazgatói posztjáért: egy vámospércsi és egy orosházi jelölt.

Várkonyi Katalin nem ment el a meghallgatásra, így ketten versenyeznek a szentesi kórház főigazgatói posztjáért: egy vámospércsi és egy orosházi jelölt. Egy év hercehurca után jövő hét végére úgy tűnik, felszáll végre a fehér füst a szentesi kórházban, és kiderül, ki lesz az új főigazgató – olvasható a delmagyar.hu portálján.

Tavaly márciusban írt ki pályázatot az ország számos gyógyintézményének vezetésére a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI). Szentesen egyetlen induló mérette meg magát, a jelenlegi főigazgató, Várkonyi Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) – több más intézménnyel együtt – mégis eredménytelennek nyilvánította a szentesi pályázatot. Nyáron ismét meghirdették a vezetői posztot. Újra beadta pályázatát Várkonyi Katalin, mellette az akkoriban még szentesi orvos igazgatóként tevékenykedő, azóta az orosházi kórházba átigazolt Gyenes Ágota, az abban az időszakban a makói kórházat vezető Baráth Lajos, valamint Buchholcz Gyula, a bajai kórház főgyógyszerésze. A tárca a négy jelölt között nem találta meg a legalkalmasabbat – emlékeztet a portál.

A szentesi kórházra vonatkozó legújabb kiírás márciusban jelent meg, most már sokkal rövidebb, 30 napos döntési határidővel. Noha a jelentkezők személyéről információt sem az országos intézet, sem a minisztérium nem ad, a lap úgy értesült: Várkonyi Katalin mellett az orosházi kórház jelenlegi főigazgatója, Kalmár Mihály és egy vámospércsi háziorvos, Suba László indult.

A jelöltek meghallgatását hétfőn tartották a GYEMSZI-nél, ahol Várkonyi Katalin nem jelent meg. Szerettük volna megkérdezni az okokról, de nem értük el. Kalmár Mihály érdeklődésünkre levélben azt válaszolta, hogy a személyével kapcsolatos híreket „sem megerősíteni, sem cáfolni nem áll módjában". Róla annyit sikerült megtudni, hogy tavaly indult Orosházán. Ott is eredmény nélkül zárult a pályázat, most jelenlegi munkahelyén és Szentesen is megméretteti magát. Az ügyben Suba László sem kívánt nyilatkozni.  A döntést április 20-áig kellene meghozni.