Az előzetes tisztítás nemhogy csökkenti, de növeli a baktériumok terjedésének esélyét - állítják brit kutatók.
Ha a nyers csirkehúst megmossuk, nagyobb eséllyel betegedhetünk meg – legalábbis ezt állítja egy friss kutatás. A konyhákban bevett szokás kockázataira figyelmeztet a brit egészségügyi szervezet, mivel felmérések szerint az előzetes tisztítás a közvélekedéssel ellentétben nemhogy csökkenti, hanem növeli egyes baktériumok elterjedésének esélyét - írja a The Guardianra hivatkozva a hvg.hu.
A brit népegészségügyi szervezet, a Food Standards Agency (FSA) kutatói szerint az embereket le kell szoktatni arról, hogy főzés előtt megmossák a nyers csirkehúst. A tisztítás során nagyobb eséllyel terjednek át az emberi bőrre, a konyhai eszközökre, vagy az öltözékre a főleg hasmenéses tüneteket okozó Campylobacter baktériumcsalád különböző fajtái – írja a The Guardian.
Egy biztos, szoknunk kell a gondolatot, hogy mosatlan húst tegyünk a fazékba. S csöppet se csodálkozzunk, ha idő múltával a brit kutatók újabb, meglehet, mindennek pont az ellenkezőjével állnak majd elő. Hogyan is volt az a régi mondás / bizonyos Rajkintól, ha valakinek még mond ez a név valamit /: "Valami van, de nem az igazi"...