• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Veszélyben az egészségünk, ha megmossuk a nyers csirkehúst?

Lapszemle Forrás: hvg.hu

Az előzetes tisztítás nemhogy csökkenti, de növeli a baktériumok terjedésének esélyét - állítják brit kutatók.

Ha a nyers csirkehúst megmossuk, nagyobb eséllyel betegedhetünk meg – legalábbis ezt állítja egy friss kutatás. A konyhákban bevett szokás kockázataira figyelmeztet a brit egészségügyi szervezet, mivel felmérések szerint az előzetes tisztítás a közvélekedéssel ellentétben nemhogy csökkenti, hanem növeli egyes baktériumok elterjedésének esélyét - írja a The Guardianra hivatkozva a hvg.hu.

A brit népegészségügyi szervezet, a Food Standards Agency (FSA) kutatói szerint az embereket le kell szoktatni arról, hogy főzés előtt megmossák a nyers csirkehúst. A tisztítás során nagyobb eséllyel terjednek át az emberi bőrre, a konyhai eszközökre, vagy az öltözékre a főleg hasmenéses tüneteket okozó Campylobacter baktériumcsalád különböző fajtái – írja a The Guardian.

Egy biztos, szoknunk kell a gondolatot, hogy mosatlan húst tegyünk a fazékba. S csöppet se csodálkozzunk, ha idő múltával a brit kutatók újabb, meglehet, mindennek pont az ellenkezőjével állnak majd elő. Hogyan is volt az a régi mondás / bizonyos Rajkintól, ha valakinek még mond ez a név valamit /: "Valami van, de nem az igazi"...