• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Vészhelyzetben nincs idő ünnepelni

Lapszemle 2020.03.30 Forrás: kisalföld.hu
Vészhelyzetben nincs idő ünnepelni

Köszönettel tartozok mindenkinek, aki ebben segített, mert ez egy csapatmunka volt!

A miniszterelnök javaslatára dr. Áder János köztársasági elnök úr, nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház fejlesztése és kiegyensúlyozott működtetése érdekében végzett sikeres intézményvezetői munkája elismeréseként dr. Tamás László János, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató főorvosa részére a magyar érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozta. A kitüntetés kapcsán a kisalföld.hu kért rövid interjút a kórházvezetőtől.

- Az elismerés végtelenül jól esik, de meglepett. Nagy öröm számomra, hogy valami olyan teljesítményt tudtunk nyújtani, amit észrevettek. Ez részben orvosi tevékenység, részben egy olyan intézmény vezetése, ahol kétezerötszázan dolgozunk, tehát ezt nem lehet egyedül végezni. Ez a kórház munkatársai, orvosai, szakdolgozói munkája nélkül nem menne. Az oktatás, kutatás és egyéb, az alapfeladatokon túl végzett egyéb tevékenységek is növelik a kórház hírnevét, és egy jó hírű ellátórendszer vezetőjének lenni nagyon kényelmes dolog. Köszönettel tartozok mindenkinek, aki ebben segített, mert ez egy csapatmunka volt! A legnagyobb köszönettel a családomnak tartozom, akik negyven éve biztonságos, megértő hátteret biztosítanak a munkámhoz - monfta el a főigazgató.

Az külön öröm számomra, hogy a mai napig is gyógyító tevékenységet folytathatok, mert enélkül nagyon nehéz lenne az életem. Nem könnyű a kettőt összeegyeztetni, de az egyik a másikat kiegészíti. Nem lehet elszakadni a gyógyítás valóságától ahhoz, hogy valaki megértse a munkatársai és a betegek igényét, azt, milyen kórházat szeretnének. Az ember mindennap ott él a betegek és kollégák között és ezt irányítani, támogatni is kell. Csak úgy tud jól működni, hogy ha ott vagyunk minden szinten. Pontosan látom, hogy mire van szüksége a munkatársaimnak a betegek ellátásához. Talán ettől tud az ember kiegyensúlyozottan, igazságosan szakmák, kollégák, betegek között eligazodni.

- Már három éve egyensúlyban van a kórház gazdasági helyzete. Ennek megteremtése nem volt könnyű feladat. Azt szeretném, hogy úgy lenne egyensúlyban, hogy az osztályok minden jogos igényét ki tudjuk elégíteni. Az egészségügyi technológia rohamosan fejlődik mind a gyógyszerek, eszközök és a technológia területén. Mindenki szeretné az elérhető legjobbat megszerezni, azzal gyógyítani. Akkor lennék igazán boldog, ha komoly innovációkat tudnánk úgy végrehajtani, hogy az a megteremtett gazdasági egyensúly nem billenne fel. Sajnos most nem ez a helyzet. Most egy vészhelyzet van. Minden forrást felszabadítottam a szükséges eszközök beszerzésére. Ezt a helyzetet az ország, de az egész világ is nehezen fogja átvészelni.

Legolvasottabb cikkeink