• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Vesztes az egészségügy

Lapszemle Forrás: Népszava

Pálffy István KDNP-képviselő gondolatai az egészségügyről.

Jelentős többletforrások maradhatnak az országban, ha az államadósságot az alkotmányban előírt szintre tudják csökkenteni – mondta Pálffy István.

A KDNP-s képviselő szerint ugyanis a magyarok még többet is termelnek, mint amire szükség van, ám ezt a többletet egyelőre a hitelek törlesztésére kénytelen fordítani az állam. Pálffy szerint a 2012-re kitűzött 3 százalékos államháztartási hiány nem lesz tartható, ezért a szeptemberben elfogadandó 250 milliárdos kiigazító csomagban egy olyan arányt kell találni a kiadási és a bevételi oldalon, ami ezt a problémát ellensúlyozza.

A bürokrácia csökkentése, illetve az állami szervek költségvetése esetében egyébként Pálffy szerint a megszorítás kifejezés mindenképp megállja a helyét, az állami szerveknél ugyanis ezekre szükség van, még akkor is, ha így kevesebbel járulnak hozzá a GDP-hez.

Vannak persze olyan területek, melyek az átcsoportosítás során prioritást élveznek, és vannak olyanok, amelyeknek jelen pillanatban jobban kell tűrniük, hogy kevesebből gazdálkodni – magyarázta a KDNP-s honatya, aki szerint például az egészségügy is egy ilyen terület. A diplomások és az érettségizettek számát azért kell redukálni a KDNP-s képviselő szerint, mert már a nyugati országok, sem tudnak ilyen mértékben diplomás embereket foglalkoztatni olyan gazdasági környezetben, ahol nincs erre szükség.

„Most egy olyan termelő versenyben kell felvenni a harcot, ahol más képzettségekre, más szakmákra van szükség" – magyarázta Pálffy. A jövő évben kezdődő Széll Kálmán-terv eredetileg 550 milliárd forint megtakarítását irányozza elő. Ehhez kell még hozzáadni az idei 250 milliárdos évközi költségvetési zárolást, majd teljes elvonást, majd az Orbán Viktor kormányfő által bejelentett harmadik negyedévi 100 milliárdos lyuk betömését, vagyis ennyi pénz megtakarítását, ami jövőre négy negyedévre számolva 400 milliárdot jelent.